Mensen op de bank in woonkamer

Hoeveel is kosten koper in 2024?

Het exacte bedrag dat jij aan kosten koper gaat betalen is afhankelijk van veel verschillende factoren. Voor hoeveel koop jij het huis? Wat was je kwijt aan notariskosten? En nog veel meer. Over het algemeen gaat men uit van een bedrag aan kosten koper dat overeenkomt met 2,5% tot 5% van de aankoopprijs van de woning. Onder deze kosten vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten, kosten voor hypotheekadvies en - bemiddeling en kosten voor het taxatierapport. Bij een huis van 350.000 euro komt dit al snel neer op zo’n 12.000 euro. Een hoop geld!

 

Koop je een woning en ben je tussen de 18 en 35 jaar? Goed nieuws: ook in 2024 heb je (onder bepaalde voorwaarden) een vrijstelling van de overdrachtsbelasting. Scheelt je toch 2% van de koopsom, waardoor jouw kosten koper veel lager uitvallen. 


Weten hoeveel je kwijt bent aan kosten koper voor jouw droomhuis? Een onafhankelijke hypotheekexpert via Promovendum berekent dat graag voor je. Plan een gratis eerste gesprek of bel ons direct op 078 648 13 48.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail