Mensen op de bank in woonkamer

Hoeveel eigen geld heb je nodig om een huis te kopen in 2024?

In 2024 kan jij 100% van de woningwaarde lenen als hypotheek. Alle kosten die boven deze waarde komen, betaal je uit eigen zak. Zo zijn de kosten koper (k.k.) voor eigen rekening, wat gemiddeld neerkomt op 2,5% - 5% van de woningwaarde. Maar ook het bedrag dat je overbiedt, betaal je met eigen geld. Hoeveel geld je moet hebben om een huis te kopen, hangt dus onder andere af van de woningwaarde, of je overwaarde vanuit een vorig huis meeneemt en of je gebruik mag maken van de vrijstelling voor overdrachtsbelasting.

 

Sta je op het punt een huis te kopen en wil jij weten hoeveel eigen geld nodig hebt? Klopt gerust aan bij Promovendum. Wij berekenen precies hoeveel eigen geld je moet inbrengen in jouw specifieke situatie. Laat je gegevens achter voor een gratis eerste gesprek of bel zelf met 078 648 13 48.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail