Mensen op de bank in woonkamer

Hypotheek verlengen

Is het einde van je rentevaste periode in zicht? Dan krijg je een voorstel van jouw bank om je hypotheekrente te verlengen. Maar wacht: vaak is dit niet het beste aanbod voor jou! Lees snel hoe wij dit wél voor je regelen.

Promovendum hypotheken

  • Laagste rentes in de markt
  • Alle aanbieders vergeleken
  • Gratis gesprek wanneer jij wilt

Plan je gesprek

2 opties bij verlengen hypotheek

contract tekenen

1. Hypotheek verlengen bij huidige bank

Minimaal drie maanden voor het einde van je rentevaste periode, doet de bank je een verlengingsvoorstel. Let op: dit betekent niet dat je de laagst mogelijke rente krijgt! Jouw bank biedt altijd alleen eigen producten aan. Er wordt dus niet vergeleken met andere aanbieders. Daarnaast is het voorstel gebaseerd op jouw oude situatie. Zonde, want wellicht heb jij nu andere wensen én kun je ergens anders een lagere hypotheekrente krijgen.

Twee vrolijke mensen

2. Hypotheek oversluiten naar andere partij

Aan het einde van je rentevaste periode heb je geen last van een boeterente. Je bent vrij om over te stappen naar een andere partij. Wil jij dat iedere bank voor jou wordt vergeleken, zodat je zeker weet dat jij het beste aanbod krijgt? Bel Promovendum: in een paar minuten weet je direct wat jouw mogelijkheden zijn en of oversluiten loont!

Gratis gesprek plannen

In 3 stappen je hypotheek verlengen

vraag en antwoord euro icon

1. Inventarisatie

Je wilt onderzoeken of een overstap naar een nieuwe hypotheek voordeel oplevert. Slim! Tijdens een persoonlijk gesprek met onze hypotheekadviseur wordt jouw huidige situatie in kaart gebracht en worden jouw wensen geïnventariseerd. Vervolgens vergelijken we alle banken in Nederland en bieden we de voordeligste hypotheek mét de beste voorwaarden. 

Document met vinkjes

2. Administratieve afhandeling

Je hebt een hypotheek gekozen. Jouw dossierbehandelaar neemt direct contact op met alle betrokken partijen zoals de bank, taxateur en notaris. Aan jou de taak om de benodigde documenten in onze beveiligde omgeving aan te leveren. Dan zorgen wij voor de spoedige afhandeling van jouw hypotheekaanvraag.

Tekenen huis

3. Notaris bezoeken

Goed nieuws! De bank heeft akkoord gegeven op jouw hypotheek. Er kan nu een afspraak bij de notaris gepland worden. De notaris zorgt voor de aflossing van je oude hypotheek en stelt de nieuwe hypotheekakte op. Nu mag je langskomen om deze te ondertekenen. Jouw hypotheek is vanaf dat moment weer helemaal up-to-date en voldoet weer volledig aan jouw wensen!

Laagste hypotheekrentes van Nederland

De hypotheekrentes kunnen elk moment wijzigen. Wees er op tijd bij! Liever iemand spreken? Bel 078 648 13 48.

 

Onze collega's van Academica vergelijken alle aanbieders van Nederland, zodat jij in jouw situatie het voordeligste aanbod krijgt. Bovenstaande rentetarieven met Nationale Hypotheek Garantie gelden voor woonhuizen waarin je zelf woont. Deze actuele tarieven worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Hypotheek verlengen? Laat je aanbod checken!

Bel 078 648 13 48 of vul het onderstaande formulier in. Dan nemen wij snel contact op met jou en bespreken we jouw mogelijkheden!

Contact

Chat Bel Mail