Let op! Geld lenen kost geld
Mensen op de bank in woonkamer

Tweede hypotheek: wat kost dat en wat kan je ermee?

Heb jij plannen waar jij je spaargeld niet voor aan wil spreken? Een tweede hypotheek is in veel gevallen een optie. Benieuwd wat dat je kost? Én waar veel van onze klanten een tweede hypotheek voor gebruiken? We vertellen het je graag!

Jouw hypotheekopties weten?

Plan je gratis gesprek

Wat kost een tweede hypotheek?

We merken dat de vraag naar een tweede hypotheek toeneemt nu de hypotheekrentes stijgen. Hoe dit zit? Wanneer jij een hypotheek met een lage rente hebt die nog lang vaststaat en je een extra bedrag via je hypotheek wil opnemen, dan is een tweede hypotheek vaak de voordeligste oplossing. Je behoudt dan de lage hypotheekrente over de eerste hypotheek en alleen over het extra deel ga je de huidige rente betalen.

 

Rekenvoorbeeld kosten tweede hypotheek 

Stel je wilt graag een tweede hypotheek afsluiten. Dan rest nog de vraag: welk bedrag wil je opnemen? Afhankelijk van je plannen met het geld en de kosten van de lening, kunnen onze adviseurs je helpen bij het maken van een verantwoorde keuze. We geven je 3 rekenvoorbeelden:  

 
Tweede hypotheek Maandlasten 
€ 25.000 € 122
€ 50.000 € 243
€ 100.000 € 485


*Gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met NHG en een rente van 4,13% (28 augustus 2023).

 

Hier gebruiken veel van onze klanten overwaarde voor:

Gereedschap om te verbouwen voor hogere woningwaarde

1. Verbouwen leidt vaak tot hogere woningwaarde

Droom jij van extra ruimte in je huis, een grotere keuken of kantoor in de tuin? Dat zijn vaak flinke verbouwingen waar een aardig prijskaartje aan hangt. Wanneer je hier je spaargeld niet voor wilt gebruiken, is een tweede hypotheek vaak een goede optie. Mooi meegenomen: breid jij de oppervlakte van je huis uit? Dan zie je dat meestal terug in een hogere woningwaarde.

Verwarming, geld en bouwplannen

2. Verduurzamen voor lagere energielasten

Het verduurzamen van de koopwoning staat bij veel mensen hoog op het prioriteitenlijstje. Niet alleen voor het klimaat, ook de hoge energiekosten spelen hierin een grote rol. Door dak, ramen en vloer te isoleren én zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen, verlaag je je energierekening drastisch. Bijkomend voordeel: hierdoor verdien je vaak een groot deel van de maandelijkse kosten van de verduurzaming terug.

Witte envelop op lichtblauwe achtergrond

3. Andere doeleinden

Naast verbouwen en verduurzamen, kun je uiteraard nog veel andere plannen hebben met je tweede hypotheek. Een overwaarde wordt ook vaak ingezet voor de aankoop van een vakantiewoning, het ondersteunen van een familielid bij de aankoop van een woning of als aanvulling op het pensioen. Let op: geld lenen kost geld. 

Tweede hypotheek afsluiten? Laat je adviseren door Promovendum!

Denk jij er over om een tweede hypotheek af te sluiten? De onafhankelijk experts van Promovendum adviseren je graag over de mogelijkheden. Doordat wij de gehele hypotheekmarkt vergelijken, vinden wij de meest voordelige optie voor jouw situatie. Daarnaast kunnen we je ook informeren over de verduurzaming van je woning. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bel naar 078 648 13 48 of laat je gegevens hieronder achter.

Contact

Chat Bel Mail