Let op! Geld lenen kost geld
Geldbiljetten in hand, blauwe achtergrond

Overwaarde opnemen huis: in 5 stappen geld beschikbaar

Overwaarde van je huis opnemen blijft populair. Maar is het voor jou slim en hoe doe je dat eigenlijk? Wij leggen het uit met een kort stappenplan. Lees ook gelijk hoeveel de gemiddelde overwaarde in Nederland is. 

Direct opties weten?

Vraag gratis check aan

Woonhuisverzekering Promovendum

Veel huizen hebben overwaarde anno 2023

Woningwaardes zijn aan het stabiliseren. Ondanks dat, blijkt uit recente gegevens van woningtaxatiebedrijf Calcasa dat de gemiddelde overwaarde in Nederland ruim 175.000 euro bedraagt. De vraag om een deel van deze overwaarde op te nemen blijft groot. Deze opnames worden vaak gebruikt voor het verbouwen en verduurzamen van de woning, maar ook voor pensioenaanvulling. Hoe kan je op een verantwoorde manier gebruikmaken van het geld in jouw stenen? Bekijk onderstaand stappenplan. 

In 5 stappen jouw overwaarde opnemen

Telefoon icoon

1. Laat opties gratis inventariseren

Win onafhankelijk advies in over jouw huidige situatie en de mogelijkheden om jouw overwaarde op te nemen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Promovendum helpt je graag! Bel ons op 078 648 13 48 en je weet vaak dezelfde dag nog of het voor jou loont. 

Rekenmachine icoon

2. Berekening laten opstellen door hypotheekadviseur

Jouw hypotheekadviseur gaat op basis van jouw huidige situatie en wensen een passend en verantwoord voorstel maken. Wij vergelijken iedere geldverstrekker en zoeken naar de meest gunstige rente en voorwaarden.

woning vink icoon

3. Hypotheekaanvraag doen

Wij regelen de aanvraag en verzorgen alle communicatie en het papierwerk met de bank. De geldverstrekker beoordeelt vervolgens de aanvraag.

Document met vinkjes

4. Aanleveren documenten

Via onze beveiligde Mijn Omgeving lever je makkelijk alle gevraagde documenten aan. Hierin kan jij de status van jouw aanvraag volgen en wat er van jou verlangd wordt.

Euro icoon

5. Geld op de rekening

Goed nieuws. De hypotheekaanvraag is akkoord bevonden door de geldverstrekker. Na een bezoekje aan de notaris is alles rond. Gefeliciteerd! Je ontvangt het geld op je rekening.

Vraag gratis overwaardecheck aan

Contact

Chat Bel Mail