Mensen op de bank in woonkamer

Hypotheek openbreken

Heb jij nog een hypotheek met een té hoge rente? Daar kun je snel wat aan doen! Door je hypotheek open te breken en voor de laagste rente te kiezen, kun je makkelijk besparen op je maandlasten. We helpen je graag!

Direct jouw voordeel weten?

Laat het ons checken

Hypotheek openbreken in 3 stappen

Spaarvarken icoon

1. Check of het loont

Benieuwd hoeveel jij kan besparen op je maandlasten? Laat het checken door onze adviseurs! Met één belletje bekijken we jouw opties en weet je meteen of je hypotheek openbreken (oversluiten) voor jou voordelig is. Wij vergelijken alle aanbieders in de markt, voor de laagste rentes én beste voorwaarden!

Document met vinkjes

2. Laat voorwaarden checken

Zit je nog vast aan je lopende hypotheek? Dan kan het zijn dat jouw huidige bank voor het openbreken een vergoeding (boeterente) vraagt. Deze berekenen wij voor je. Maar wees gerust: dit bedrag kun je meestal meefinancieren in jouw nieuwe hypotheek, en heb je door de lagere rente vaak snel terugverdiend!

Tekenen huis

3. Hypotheek openbreken

Je kiest voor het openbreken van je hypotheek. Samen gaan we aan de slag om dit zo spoedig mogelijk voor elkaar te krijgen. Wij regelen alles met de betrokken partijen, zoals de bank, taxateur en notaris. Zodat jij zorgeloos en snel van jouw nieuwe hypotheek kunt genieten!

Mensen met kleurrijke kleding

Hypotheek openbreken voor jou voordelig?

Laagste hypotheekrentes van Nederland

De hypotheekrentes kunnen elk moment wijzigen. Wees er op tijd bij! Liever iemand spreken? Bel 078 648 13 48.

 

Wij vergelijken alle aanbieders van Nederland, zodat jij in jouw situatie het voordeligste aanbod krijgt. Bovenstaande rentetarieven met Nationale Hypotheek Garantie gelden voor woonhuizen waarin je zelf woont. Deze actuele tarieven worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Hoe zit het met...

Boeterente meefinancieren nieuwe hypotheek

Boeterente meefinancieren

Wil je graag jouw hypotheek openbreken, maar moet je hiervoor een boeterente betalen? Goed nieuws: vaak kan je deze meefinancieren in de nieuwe hypotheek! Eigen geld is dan niet nodig. Het bedrag wordt bij jouw nieuwe hypotheek opgeteld, maar met de lage rentes van nu, kun je meestal alsnog besparen op jouw maandlasten!

Spaarhypotheek oversluiten

Spaarhypotheek openbreken

In het verleden bood een spaarhypotheek voordeel. Maar voor deze leenvorm geldt: hoe lager de rente, hoe hoger de spaarpremie is die je moet betalen. En laten de hypotheekrentes nu juist erg laag zijn. Weg voordeel! Laat dus snel checken of het openbreken van jouw dure spaarhypotheek, je lagere maandlasten oplevert.

Woonhuisverzekering Allrisk

Overwaarde en openbreken

Heb jij overwaarde op je woning? Die kun je bij het openbreken van je hypotheek inzetten om jouw maandlast te verlagen! Doordat je huis meer waard is, kan jouw nieuwe hypotheek in een lagere ‘risicoklasse’ terecht komen en kun je vaak een lagere rente krijgen. Onze adviseurs checken graag al je opties, om jou het voordeligste aanbod te doen.

Veelgestelde vragen hypotheek openbreken

Mijn hypotheek oversluiten zonder boete. Kan dat?
Het is mogelijk om je hypotheek over te sluiten zonder boete, of boeterente zoals dat wordt genoemd. De nummer 1 manier is: verhuizen! Wanneer je verhuist, mag je bijna altijd zonder boete een nieuwe hypotheek aanvragen. Meestal tegen een lagere rente en dat merk je natuurlijk in je maandlast. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke financiële situatie mee in het advies. Evenals je wensen voor de toekomst. Liever blijven wonen waar je nu woont? Dan is jouw hypotheek oversluiten vaak een goede optie. De kans is aanwezig dat je een boete moet betalen, maar deze kan meestal worden meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Oversluiten loont onderaan de streep in de meeste gevallen! Zeker omdat de rentes nu nog zeer laag zijn. Meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag!
Hoe kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek oversluiten?
Wil je graag lagere maandlasten? Dan kan het oversluiten van jouw aflossingsvrije hypotheek een goed idee zijn. Wil je weten wat het voordeligst is in jouw situatie, neem dan meteen contact op met onze adviseurs. Zij zoeken het graag voor je uit.
Hoe kan ik mijn spaarhypotheek oversluiten?
Je kunt je spaarhypotheek eenvoudig oversluiten via Promovendum. Neem contact op en wij bekijken samen met jou of oversluiten loont!
Mag ik na mijn pensioen nog mijn hypotheek oversluiten?
Er is geen maximale leeftijd voor het afsluiten van een hypotheek. Vaak is dit zelfs zeer aantrekkelijk. Benieuwd wat er voor jou mogelijk is?
Wanneer is hypotheek oversluiten slim?
Je hypotheek oversluiten loont nu meer dan ooit! Uiteraard hangt het wél af van welke hypotheek je nu hebt. We zoeken het graag voor je uit!

Hypotheek openbreken? Bespreek het met een adviseur!

Bel 078 648 13 48 of vul het onderstaande formulier in. Dan nemen wij snel contact op met jou!

Contact

Chat Bel Mail