Mensen op de bank in woonkamer

De goedkoopste hypotheek vinden in 2023? Let hier op!

Een huis kopen is voor de meeste mensen waarschijnlijk de grootste aankoop in hun leven. Het kan een uitdaging zijn om hiervoor de goedkoopste hypotheek te vinden. Want hoe vind je deze en is de goedkoopste hypotheekrente ook de voordeligste keuze voor jou? Lees snel waar je écht op moet letten in 2023!

Onafhankelijk hypotheekadvies?

Gratis gesprek aanvragen

Tips voor de goedkoopste hypotheek in 2023

Mensen die op zoek zijn naar de goedkoopste hypotheek bedoelen vaak een hypotheek met de laagste hypotheekrente. Maar er zijn meer zaken in 2023 die een hypotheek voordelig maken - of juist niet. Wat nú goedkoop lijkt, kan je op een later moment toch tegenvallen. Dat kan je gelukkig voorkomen! Hieronder vijf tips om een voordelige hypotheek af te sluiten die bij je wensen past:

 

Rekenmachine icoon

1. Vergelijk lange of korte rentevaste periode

De rentetarieven verschillen per rentevaste periode. Over het algemeen geldt: zet je jouw hypotheekrente voor een korte tijd vast, dan betaal je een lager rentepercentage en heb je dus in de meeste gevallen ook lagere maandlasten. Het kan ook voordelig zijn om je rente voor een langere tijd vast te zetten. Laat daarom altijd de verschillende rentevaste periodes doorrekenen door een onafhankelijke hypotheekadviseur!

 

woning vink icoon

2. Ga voor een passende hypotheekverstrekker

Welke hypotheekverstrekker is het goedkoopst? Met zo veel aanbieders zie je door de bomen het bos niet meer: iedereen zegt het goedkoopst te zijn! Maak je geen zorgen, een onafhankelijke hypotheekadviseur kan orde in de chaos scheppen en jou precies vertellen welke hypotheekverstrekker voor jou het voordeligst is.

 

Tekenen huis

3. Check de voorwaarden van je hypotheek

Ook de overige voorwaarden spelen een grote rol bij het bepalen of een hypotheek voordelig voor je is. Kan je bijvoorbeeld tussentijds aflossen zonder boete? Kom je in aanmerking voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en mag je een lage rente meenemen als je verhuist? Via Promovendum kan een hypotheekadviseur deze voorwaarden helemaal voor jou uitpluizen.

verrekijker icoon

4. Kijk kritisch naar de hypotheekrente

Zoals we eerder aanstipten, is de goedkoopste hypotheek en -rente niet altijd de voordeligste. Is de rente over de gehele looptijd van je hypotheek ook laag, bijvoorbeeld? En daalt de hypotheekrente mee wanneer je aflost? Laat dit uitzoeken door een hypotheekexpert. Die doet dit graag voor je.

vraag en antwoord euro icon

5. Win hypotheekadvies in

Een hypotheek uitzoeken is een vak apart. Gelukkig zijn er hypotheekadviseurs! Ga jij voor een adviseur waar je veel zelf moet doen of wordt je liever van a tot z ontzorgd? Ook is ’t handig om voor een adviseur te gaan die de gehele markt vergelijkt en daardoor alle opties nagaat om de goedkoopste hypotheek voor jouw wensen te vinden.

De goedkoopste hypotheek in 2023 afsluiten? Goed advies is goud waard!

Sta je op het punt om een huis te kopen? Laat je dan goed informeren door een hypotheekadviseur. Via Promovendum worden álle aanbieders vergeleken, zodat jij de laagste rentes én beste voorwaarden krijgt! Weten wat voor jou het voordeligst is? Vul je gegevens in of bel direct 078 648 13 48.

Contact

Chat Bel Mail