Mensen op de bank in woonkamer

Eerste huis kopen

Ben jij van plan om je eerste woning te kopen? Spannend! Dan wil je vast weten of je een hypotheek kan krijgen en hoeveel je dan maximaal mag lenen. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van alle mogelijkheden. Want als starter kun je in deze tijd alle hulp gebruiken!

Promovendum hypotheken

  • Laagste rentes in de markt
  • Gratis gesprek wanneer jij wilt
  • Weet binnen 10 minuten al je opties

Plan je gesprek

Mijn eerste huis kopen: hoe gaat dat?

Er komt veel kijken bij het kopen van je eerste huis. We leggen je het hele proces uit in 6 makkelijke stappen!

Honderd procent geld icoon

1. Weet hoeveel je kan lenen

Voordat je een huis koopt, is het goed om eerst al je opties te weten. Hoeveel kan en wil je maximaal lenen? Welke hypotheekvormen zijn er en wat worden je maandlasten? Onze onafhankelijke hypotheek­adviseurs helpen je hier graag mee. Het eerste gesprek is altijd kosteloos!

Zoeken icoontje

2. Op zoek naar je droomhuis

Ok, je weet al je opties: tijd om op huizenjacht te gaan! Hiervoor kun je de bekende websites gebruiken. Tip: volg bekende lokale makelaars op social media om geen kans te missen. Want vanwege het beperkte aanbod is het belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn.

Euro icoon

3. Bieden op de woning

Droomhuis gevonden? Tijd om een bod uit te brengen! Onderhandelen kan spannend en ingewikkeld zijn. Wil je zeker weten dat je de beste deal krijgt? Ga voor onze professionele aankoopbegeleiding: wij regelen al het papierwerk en zorgen dat je niet in de valkuilen trapt die op de loer liggen.

Tekenen huis

4. Hypotheek aanvragen

Als je bod geaccepteerd wordt, is het tijd om de financiering te regelen. Wij vergelijken alle hypotheekverstrekkers op de markt, zodat jij de voordeligste hypotheek krijgt met de laagste rente én beste voorwaarden. We stellen de offerte voor je op en regelen al het papierwerk met de bank. Handig!

Document met vinkjes

5. Overdracht bij notaris

De bank is akkoord! Er wordt een afspraak bij de notaris gemaakt, zodat de overdracht van de woning kan plaatsvinden. Je ondertekent de hypotheekakte en samen met de verkoper onderteken je de eigendomsakte. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je de trotse eigenaar van je eerste woning!

Vervangende woonruimte icoontje

6. Verhuizen

Tijd om de verhuisdozen te verzamelen en in te pakken! Het klussen en inrichten is natuurlijk ontzettend leuk, maar vergeet niet om je verhuizing verder te regelen. Bekijk onze handige checklist en regel meteen je woonverzekeringen bij Promovendum. Veel plezier in je nieuwe huis!

Hoe zit het met...

Vrouw aan het verhuizen

Hypotheek zonder vast contract

Heb je geen vast contract? Dan kun je met een intentieverklaring gewoon een hypotheek krijgen. Jouw werkgever geeft hiermee aan dat je op termijn een vast contract krijgt. Dit geeft de bank zekerheid. Werk je via een uitzendbureau of heb je een nul-uren-contract? Ook dan is het vaak mogelijk om een hypotheek te krijgen. Vraag onze hypotheekadviseurs wat je opties zijn.

briefgeld

Studieschuld en een hypotheek

Je wilt een eerste huis kopen, maar hebt een studieschuld. Gelukkig hoeft dat niet in de weg te zitten! De hoogte van je studieschuld is van invloed op jouw maximale hypotheek. Hierbij verschilt het of je van het oude of nieuwe leenstelsel gebruik hebt gemaakt. Het nieuwe leenstelsel geldt sinds september 2015. Benieuwd naar je opties? Wij zoeken het voor je uit!

huis kopen hulp ouders

Eerste huis kopen met hulp ouders

Tegenwoordig kun je tot maximaal de waarde van het huis lenen. Alle bijkomende kosten, de kosten koper, moet je met eigen (spaar)geld betalen. Bied je meer dan de vraagprijs? Dat gaat ook van je eigen geld af. Mocht je niet genoeg spaargeld hebben, dan kunnen je ouders wellicht bijspringen. Dit kan via een schenking, garant staan of via een familiehypotheek. Laat je informeren over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen eerste huis kopen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen in 2021?
Die vraag beantwoorden we graag voor je! Plan een gratis gesprek in en binnen enkele minuten berekenen wij jouw maximale hypotheek voor 2021. Weet je meteen wat je opties zijn! Liever direct contact? Bel ons op 078 648 13 48.
Ik wil graag een onafhankelijk hypotheekadviseur. Kan dat?
Natuurlijk! Dat is het grote voordeel van een hypotheek afsluiten via Promovendum. Of je nu een woning wilt kopen, je hypotheek wilt oversluiten, of je overwaarde wilt opnemen: je krijgt onafhankelijk advies via ons zusterbedrijf Academica. Het mooie is dat alle partijen in de markt vergeleken worden. Zo weet je zeker dat je de voordeligste hypotheek krijgt die écht bij je past.
Kan ik de laagste hypotheekrentes krijgen?
We vergelijken alle rentes in de markt, zodat jij de laagst mogelijke hypotheekrente krijgt. Wat jouw situatie ook is: we weten precies bij welke banken we voor jou het beste kunnen aankloppen. Dat betekent dat je hypotheekadvies krijgt met de kwaliteit van Promovendum!

Eerste huis kopen? Bespreek je opties!

Bel 078 648 13 48 of vul het onderstaande formulier in. Dan nemen wij snel contact op met jou!

Contact

Chat Bel Mail