Groen huis met gras als achtergrond

Hoe van het gas af met huis in 2024? Zo pak je dat aan!

In 2050 moeten alle Nederlandse huizen van het gas af zijn. Dat duurt nog even. Toch is het vaak verstandig om nu alvast te investeren in verduurzaming van je woning. Minder afhankelijk zijn van energieleveranciers is namelijk niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Hoe ga je van het gas af met je huis in 2024? En kan je dat voordelig financieren? Wij leggen het je graag uit!

Huis van gas af? Raadpleeg de gemeente waarin je woont

Heb jij het idee om je huis te verduurzamen, raadpleeg dan eerst de plannen van de gemeente waarin jij woont. In deze plannen staat vermeld wat er op gemeentelijk niveau gedaan wordt op het gebied van verduurzaming en waar jij zelf in kan investeren.

 

 

Zonnepanelen op een dak

Zelf je huis verduurzamen in 2024? Veel opties!

Wanneer jij kiest om te verduurzamen, neem je minder energie af bij de energiebedrijven. Bijvoorbeeld omdat je zelf energie opwekt met zonnepanelen, je huis verwarmt met een warmtepomp en de temperatuur in je woning stabieler houdt door te isoleren. Zo zijn er nog veel meer energiebesparende maatregelen om je woning mee te vergroenen. Laat je adviseren over welke maatregelen het beste bij jouw wensen en situatie passen. We vertellen je hieronder alvast hoe je de verduurzaming kan financieren.

Energiebesparende maatregelen financieren? Check je hypotheek

Stel, jij kiest ervoor om je vloer, dak en ramen goed te isoleren en een warmtepomp te installeren. Zelfs met de subsidies vanuit de overheid, blijft er een aardig bedrag over dat je zelf moet financieren. Heb je spaargeld? We kunnen ons voorstellen dat je dit hier liever niet voor gebruikt. Dat hoeft gelukkig niet. Er zijn meestal opties via je hypotheek, of andere financieringsopties. Lees even mee:

 

Hypotheek ophogen om te verduurzamen

Met de stijgende huizenprijzen, is de kans groot dat jij overwaarde op je woning hebt. Deze overwaarde kan je in veel gevallen opnemen om te besteden aan het verduurzamen van je woning! Tip: laat je gelijk door een onafhankelijke hypotheekexpert adviseren over je huidige hypotheek. 

 

Bouwdepot afsluiten om te verduurzamen

Je kan er meestal ook voor kiezen om een bouwdepot af te sluiten. Een bouwdepot is een gereserveerd bedrag binnen je hypotheek waarmee je verbouwingen bekostigt. Voordelen van een bouwdepot:

 

  • Dit kan je vaak ook na de aanschaf van een woning afsluiten.
  • Wanneer jij een bouwdepot afsluit, betaal jij de huidige rentetarieven.
  • Je begint pas met het betalen voor je bouwdepot vanaf het moment dat je het bedrag aanspreekt.
  • Je hebt vaak 2 jaar de tijd om de maatregelen uit te voeren.
  • Het bedrag dat je uiteindelijk niet gebruikt, wordt in een keer afgelost op je hypotheek.

 

Let op! Geld lenen kost geld.

Van het gas af in 2024? Ga voor advies!

Wil jij weten hoe je de verduurzaming van jouw woning het beste kan financieren? Onze hypotheekexperts kunnen je hierin adviseren. We zijn op de hoogte van de laatste vergroeningsontwikkelingen, weten welke regelingen er vanuit de overheid worden geboden en adviseren je graag over passende en voordelige financiering. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vul jouw gegevens hieronder in, zodat we je kunnen terugbellen of bel zelf naar 078 648 13 48.

Contact

Chat Bel Mail