Mensen op de bank in woonkamer

Aflossingsvrije hypotheek 2022: afsluiten of oversluiten?

Aflossingsvrije hypotheken zijn nog steeds mateloos populair. Zowel bij starters als bij mensen die hun huidige hypotheek willen oversluiten. Dit komt omdat de maand­lasten van een aflossings­vrije hypotheek relatief laag zijn. Heb jij al een hypotheek? Of ben je van plan binnenkort een hypotheek af te sluiten? Bekijk snel de voordelen voor jou!

Onafhankelijk hypotheekadvies?

Gratis gesprek aanvragen

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek anno 2022

De aflossingsvrije hypotheek is ook in 2022 onverminderd populair. Dat komt doordat de maandlasten voor deze hypotheekvorm lager zijn dan bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Je betaalt maandelijks namelijk alléén hypotheekrente. De hypotheekschuld los je aan het einde van de looptijd (meestal 30 jaar) in één keer af. Dit kan bijvoorbeeld met een nieuwe hypotheek, met spaargeld of door de verkoop van je woning. Let wel: je mag meestal maximaal 50% van de woningwaarde financieren met een aflossingsvrij deel binnen je hypotheek.

Heb je al een aflossingsvrije hypotheek? Oversluiten kan lonen!

Wil jij jouw aflossingsvrije hypotheek oversluiten? Dan kan je nu profiteren van de lage hypotheekrentes. Heb jij jouw huidige hypotheek niet recentelijk afgesloten? Dan is de kans groot dat jouw rentetarief hoger is dan de actuele rentes. Zonde, want wanneer je oversluit naar een lager rentetarief, gaat jouw maandelijkse hypotheeklast ook omlaag. Ga je verhuizen en wil jij je aflossingsvrije hypotheek meenemen? Als je het aflossingsvrije deel al vóór 1 januari 2013 had, heb je via het overgangsrecht vaak recht op hypotheekrenteaftrek. Hoeveel dat is, verschilt per situatie. Tip: schakel een onafhankelijk adviseur in om te checken wat je opties zijn. We controleren meteen of oversluiten met een aflossingsvrij deel een verantwoorde keuze is.

 

Nog geen aflossingsvrije hypotheek? Afsluiten vaak interessant!

Heb jij een huis op het oog en overweeg je een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten? Veel huizenbezitters kiezen voor deze optie. Door de huidige lage hypotheekrentes kan je jouw maandlasten relatief laag houden en vaak tóch de hoge huizenprijzen veroorloven. De aflossingsvrije hypotheek is daarom een goede oplossing voor bijvoorbeeld starters. Maar ook als jij al een woning hebt en gaat verhuizen, is een aflossingsvrije hypotheek een optie! Een onafhankelijke hypotheekexpert kan jou vertellen wat de meest voordelige en verantwoorde mogelijkheid is.

Benieuwd naar jouw opties? Neem contact op!

Wil jij weten of een aflossingsvrije hypotheek voor jou in 2022 voordelig en verantwoord is? Laat je opties checken door de onafhankelijke hypotheekexperts van Promovendum! Wij vergelijken álle hypotheekaanbieders in de markt. Hierdoor weten we precies welke hypotheek en voorwaarden het beste bij jouw situatie aansluiten. Laat je gegevens achter voor een gratis eerste gesprek of bel zelf naar 078 648 13 48.

Contact

Chat Bel Mail