mensen met kleurrijke kleding

Hoe verkoop ik mijn huis sneller en voor meer geld? 5 tips!

Laatste update: 15-02-2021. Steeds meer mensen besluiten te verhuizen, vaak omdat ze overwaarde op hun huis hebben en dus makkelijker in een mooiere, grotere woning kunnen wonen. Maar hoe kun je jouw huidige huis sneller verkopen en krijg je de hoogste prijs? We geven je 5 tips!

 

Tip 1. Kies voor bieden op inschrijving

Kopers kunnen op verschillende manieren een bod uitbrengen op je woning. Bij bieden op basis van inschrijving, moeten geïnteresseerden vrij snel na de bezichtiging hun uiteindelijke bod indienen. Dit doen zij dan vóór een bepaalde datum en tijdstip, in een gesloten envelop. Deze manier van bieden werkt enorm prijsopdrijvend, omdat kopers meteen hun maximale bod op de woning doen. Als verkoper kun je natuurlijk kiezen voor het hoogste aanbod, maar je kunt ook kiezen voor een bod zonder financieringsvoorbehoud. Op die manier heb je sneller zekerheid over de verkoop!

 

Tip 2. Creëer ruimte

Ruimte is één van de belangrijkste verkooppunten van een woning. Ga op zoek naar makkelijke manieren om snel ruimte te creëren. Ruim op en zet spullen die je niet gebruikt alvast in verhuisdozen en sla deze tijdelijk ergens op. Doe dit ook met meubels die veel plaats in beslag nemen. Zo heb je in één klap meer ruimte!

 

Tip 3. Maak je woning neutraal

In een huis moet geleefd worden, maar bij het verkopen van een huis zijn neutrale kleuren en interieur belangrijk. Heb je kleurrijke muren? Verf of behang deze met een lichte, neutrale tint. Hierdoor lijkt de kamer groter en kunnen kopers zich eerder inbeelden hoe de kamer eruit zou zien met hun eigen spullen. Inspiratie nodig? Ga eens naar de website van IKEA en bekijk hoe zij kamers indelen!

 

tips huis verkopen

 

Tip 4. Opknappen = prijs opkrikken

Elk huis heeft wel dingen die opgeknapt moeten worden. Kies voor het verkopen van je huis een aantal projecten die met relatief weinig kosten, veel impact hebben. Je kunt namelijk meer voor je woning krijgen als deze er top uitziet en meer “instapklaar” oogt. Vervang dus dat scheve keukenkastje, geef de voordeur een nieuw likje verf of plant wat nieuwe bloemen in de tuin. Zo oogt je huis net wat frisser en wordt het voor kopers aantrekkelijker!

 

Tip 5. Doe mee aan Open Huizen Dag

Tijdens de Open Huizen Dag kunnen kopers door heel het land vrijblijvend huizen bezichtigen. Deze dagen vinden een aantal keer per jaar plaats en geven kopers de kans, meerdere huizen op één dag te bezichtigen. Van woningen die in 2019 meededen, was 12 weken later 53% verkocht! (bron: NVM) Dat is nog eens snel resultaat. Door het coronavirus is het onduidelijk wanneer de eerstvolgende fysieke Open Huizen Dag zal plaatsvinden. Wel zullen er in 2021 Virtuele Open Huizen Routes plaatsvinden. Je kunt dan huizen bekijken met een video of een virtuele tour!

 

Nieuw koophuis? Nieuwe hypotheek!

Ga je voor een volgende koopwoning? Dan is goed advies over je nieuwe hypotheek essentieel. Tip: vraag een gratis eerste gesprek bij Promovendum! Laat hieronder je gegevens achter of bel ons op 078 648 13 48.

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail