Zorgverzekering 2018: inhoud basisverzekering, zorgpremie en eigen risico


Promovendum heeft dit jaar weer een lage zorgpremie en uitstekende dekking. Lees hier meer over de basisverzekering, uw zorgpremie en het eigen risico.

zorgverzekering 2018

Basisverzekering door overheid bepaald

Uw zorgverzekering bestaat uit twee delen: de wettelijk verplichte basiszorgverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. De inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, zo ook in 2018: alle noodzakelijke zorg wordt vergoed. Denk aan een dekking voor spoedeisende hulp, of een bezoek aan de huisarts of medisch specialist. De dekking in de basisverzekering wordt ieder jaar door de overheid bepaald.

Eigen risico in 2018

Voor vergoedingen uit de basisverzekering betaalt u eerst een verplicht eigen risico. Het eigen risico is in 2018 385,- euro, net als in 2017. De hoogte van het eigen risico wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde.

Wijzigingen zorgverzekering 2018 (update)

Op deze pagina houden wij u op de hoogte. Zeker is dat deze vergoedingen in 2018 aan de basisverzekering worden toegevoegd:

  • PatiĆ«nten met heup- en knieartrose krijgen vanaf 1 januari 2018 maximaal 12 maanden, 12 behandelingen gesuperviseerde fysiotherapie vergoed. De vergoeding komt uit de basisverzekering wanneer een arts dit voorschrijft.
  • OncologiepatiĆ«nten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor zittend ziekenvervoer voor vervoer van en naar het ziekenhuis.
  • Verzorging van kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg (voorheen Jeugdwet).

Een volledig overzicht van zorg uit de basisverzekering? Bekijk onze themapagina.

Vergoeding aanvullende verzekering

De vergoedingen in de aanvullende verzekeringen verschillen wel per verzekeraar. Hieronder vallen bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie zonder medische indicatie. Ook de vergoeding voor de tandarts en brillen of lenzen komt uit een aanvullende (tandarts)verzekering. Uiterlijk 12 november worden eventuele wijzigingen in de aanvullende verzekeringen bekendgemaakt, tegelijkertijd met de nieuwe zorgpremie!

Uw zorgpremie in 2018

Benieuwd naar onze voordelige zorgpremie voor volgend jaar? Bereken uw premie in 1 minuut. Dan regelen wij uw overstap!

Interessant artikel? Delen mag!