Hypotheekadvies vanuit huis

Woning kopen in 2022/2023? Dit is belangrijk om te weten!

Gepubliceerd op 16-11-2022
7429 keer gelezen

De woningmarkt is het afgelopen half jaar veranderd. Door de oplopende hypotheekrente en de stijgende prijs van energie is een goede voorbereiding bij de aankoop van een woning steeds belangrijker. Wil jij in 2022 nog een woning kopen? Of ergens in 2023? Dan is het handig om te weten wat de aandachtspunten zijn. Die hebben wij voor je op een rijtje gezet. Lees ze hieronder!
 

Check 1: kan je lage hypotheekrente meeverhuizen?

Heb jij in de afgelopen jaren een hypotheek afgesloten met een laag rentepercentage? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om deze hypotheekrente mee te verhuizen naar jouw nieuwe woning. Dit klinkt simpel, maar hier zitten veel haken en ogen aan. Iedere bank hanteert eigen voorwaarden voor het meeverhuizen van een hypotheek. Weten of je jouw lage hypotheekrente mee kan verhuizen? Vraag het onze experts. Zij weten precies wat iedere bank hierover in de voorwaarden heeft opgenomen en leggen dit graag aan jou uit.
 

Check 2: wat is het energielabel van de koopwoning? 

Oplopende energiekosten houden iedereen al maanden bezig en hebben grote invloed op de prijs van woningen. De vraag naar een energiezuinige woning is anno 2022/2023 daarom erg groot. Uit een korte inventarisatie blijkt dat er grote verschillen zijn tussen de gemiddelde vraagprijzen van woningen met verschillende energielabels.


Energielabel A: hogere vraagprijs koopwoning

Voor een woning met een energielabel A wordt al snel 50.000 euro meer gevraagd dan voor een vergelijkbare woning met energielabel E.


Energielabel C-E: biedt ook kansen!

Zie je een mooie koopwoning met een minder gunstig energielabel? Bijvoorbeeld energielabel E? Dan heb je vaak meer kans op de woning, omdat er minder kapers op de kust zijn. En een bijkomend voordeel: in veel gevallen kan de verduurzaming van de woning worden meegefinancierd in jouw hypotheek. Zo heb je alsnog een energiezuinige woning! 
 

Check 3: wat is er in jouw situatie mogelijk? 

Er zijn nog meer aandachtspunten bij de aankoop van een woning. Benieuwd welke? Of wil je een woning kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat je persoonlijk en onafhankelijk adviseren. Pak dan nu de telefoon om in contact te komen met onze experts: 078 648 13 48. Wij zitten voor je klaar om je op weg te helpen naar jouw nieuwe woning! Liever je gegevens achterlaten? Vul hieronder het formulier in. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op.

Contact

Chat Bel Mail