Mensen met kleurrijke kleding

Wat te doen in de herfstvakantie 2016? 5 uitjes in Nederland!

Gepubliceerd op 29-09-2016
2080 keer gelezen

Noord-, Midden- en Zuid-Nederland maken zich op voor de herfstvakantie 2016. Trek je schoenen maar alvast aan en ga lekker met het gezin eropuit! Nog geen inspiratie? Lees wat leuk is om te doen tijdens herfstvakantie 2016!

Wanneer is de herfstvakantie 2016?

De herfstvakantie begint voor basisscholen en het voortgezet onderwijs in dezelfde week. Zoals bij alle schoolvakanties, verschilt de start van de herfstvakantie 2016 per regio:

 

  • Herfstvakantie Noord: 15 oktober tot en met 23 oktober 2016.
  • Herfstvakantie Midden: 15 oktober tot en met 23 oktober 2016.
  • Herfstvakantie Zuid: 22 oktober tot en met 30 oktober 2016.

 

5 uitjes voor herfstvakantie 2016

 

1. Biesbosch MuseumEiland

 

Het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland is een must om een keer te bezoeken! Denk je: een museum tijdens de herfstvakantie, dat is niks voor kinderen? Bezoek de Biesbosch Beleving! Dit schaalmodel van polders, dijken en stromen rond de Biesbosch is een groot speelparadijs. Kinderen kunnen zelf schuifjes of sluisjes openmaken om te zien wat het water doet. Leerzaam en leuk én nat worden mag ook! Ondertussen geniet je van de omgeving. Leuk om te weten: in 2016 viel het gebouw van het Biesbosch MuseumEiland 3 keer in de prijzen bij de Architizer Awards (in de categorieën museum, architectuur en landschap).

 

herfstvakantie noord midden zuid uitjes

 

2. Stripfestival Breda 2016

Dit is een van de grootste stripbeurzen in Europa! Houden je kinderen van stripboeken? Dan lees je zelf vast ook nog regelmatig een cartoon of strip. In plaats van de herfstvakantie doorbrengen met een stripboek op de bank, is het stripfestival Breda een leuk alternatief. Kinderen kunnen meedoen aan bouw- en tekenwedstrijden, of vermommen zich als hun favoriete superheld bij de professionele schminkstand. Voordeel: kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang!

 

3. Cinekid Festival 2016

Zitten je kinderen de hele herfstvakantie het liefst op de iPad of voor de tv? Neem ze dan mee naar hét jaarlijkse kinderfilmfestival Cinekid! De leukste kinderfilms worden op verschillende plekken in Nederland gedraaid. In het Museon in Den Haag vind je het Cinekid AppLab en de Mini Media Academie. Hier leren kinderen tussen de 4 en 12 jaar alles op het gebied van mediatechnologie en mediawijsheid. Helemaal interactief! Een overzicht van alle evenementen in Nederland vind je hier.

 

4. Snerttram Rotterdam

Wil je geen standaard citytrip tijdens de herfstvakantie? Dit kun je doen: rij naar Rotterdam en maak een rondje in de Snerttram. De tram ziet eruit alsof ze door een pan erwtensoep is gereden. Van binnen is de tram namelijk aangekleed met lichtjes, plantjes en gordijnen. Tijdens de rit zie je alle highlights van Rotterdam. Een gids vertelt je in anderhalf uur alles wat je moet weten over de stad. En een lekkere kom erwtensoep mag onderweg natuurlijk niet ontbreken!

 

5. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2016

Houden je kinderen van zandkastelen? Neem ze dan mee naar het Veluws Zandsculpturenfestijn in de herfstvakantie. Daar is genoeg te doen en te beleven! Zandsculpturen in de vorm van pauwen, vossen, wilde zwijnen: alleszijn geïnspireerd op het werk van illustrator Rien Poortvliet: de kunstenaar die bekend is van de kabouterboeken. Maak een wandeling langs alle kunstwerken of bekijk ze vanuit treintjes op de monorail. Kinderen kunnen zelf aan de slag in de grote zandbak, of gaan op pad in het kabouterbos!

 

Weekendje weg?

Wat je ook kunt doen tijdens herfstvakantie 2016: een lekker weekendje weg gaan. Boek een bungalow en ga heerlijk wandelen in de bossen, of waai lekker uit op het strand! Een leuke stedentrip kan natuurlijk ook. Voordat je de koffers pakt: heb je hier al aan gedacht?

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail