tuinfeest

Wanneer gaat zomertijd 2022 in? De klok vooruit of..?

Gepubliceerd op 03-06-2021
106905 keer gelezen

De lente en de zomer zijn heerlijk! Eindelijk weer langer licht en buiten tafelen in de achtertuin. Hoe zit het met zomertijd 2022, wordt het afgeschaft? En als het doorgaat, moet de klok dan vooruit of achteruit? Lees snel verder!

Zomertijd of wintertijd 2022 afgeschaft in Nederland?

Nee, voorlopig niet. Dat stond wel op de agenda, maar we blijven voorlopig voorlopig twee keer per jaar de klok verzetten. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de Tweede Kamer laten weten dat het voorstel van de Europese Commissie om de zomer- of wintertijd af te schaffen de ijskast in gaat. 

 

Wanneer gaat de klok vooruit?

Pak je agenda maar erbij: in de nacht van zaterdag 26 maart op zondag 27 maart gaat zomertijd 2022 in. Tijdstip: 2:00 uur. Niet vergeten te noteren: de klok gaat een uur vóóruit! Dit betekent dat je die nacht een uurtje minder gaat slapen. Gelukkig krijgen we er een hoop extra daglicht voor terug! Heb je moeite om te onthouden of de klok vooruit of achteruit gaat? Ezelsbruggetje zomertijd 2022: “In het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit.”

 

Auto icoon

Jezelf alvast opwarmen met 25% lagere autopremie ?

Zomertijd 2022 handmatig wijzigen

Je kent het wel: de zomertijd is ingegaan en alle klokken staan verkeerd. Daarom is het handig om vooraf een reminder in je agenda te zetten. Is zomertijd 2022 ingegaan? Loop alle klokken na om deze handmatig een uur vooruit te zetten. Denk onder andere aan je :

 

  • Wekker
  • Horloge
  • Magnetronklok
  • Ovenklok
  • Wandklokken
  • Autoradio
  • Telefoon
  • Tablet

 

Meestal wordt de zomertijd op een smartphone en tablet automatisch ingesteld. Maar je kunt het voor de zekerheid bij ‘instellingen’ controleren. Dan weet je zeker dat de klok een uur vooruit gezet wordt! Let op: sommige ‘weer-apps’ schakelen niet goed om naar de zomertijd.

 

wanneer gaat zomertijd in

 

Heb je er last van dat de klok een uur vooruit is gezet? To do:

 

  • Ga zondagavond (27 maart) en de dagen erna extra vroeg slapen. Zo compenseer je mooi dat uurtje ‘eerder opstaan’.
  • Probeer vroeg op de dag te sporten. Dan heeft je lichaam langer de tijd om de adrenaline te laten zakken en tot rust te komen. Wat ook helpt, is niet te laat op de dag koffie drinken in verband met cafeïne.

 

En voor nu: maak je klaar voor de zomer(tijd) en geniet van de eerste extra zonnestralen!

 

Onze autopremie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail