Tandarts: eigen risico in 2020 of niet?


Voor veel zorg uit de basisverzekering betaalt u eerst eigen risico. Maar hoe zit dat eigenlijk met de kosten voor de tandarts?

tandarts eigen risico

Tandarts en eigen risico 2020

Eigen risico betaalt u alleen als zorgkosten vergoed worden uit de basisverzekering. Kosten voor de tandarts worden in 98% van de gevallen vergoed uit een aanvullende tandartsverzekering (voor iedereen boven de 18 jaar). Dit geldt ook voor halfjaarlijkse controles of het vullen van een gaatje. Er geldt dus ook geen eigen risico voor de tandarts, maar er zijn uitzonderingen!

Uitzonderingen eigen risico tandarts

Wanneer betaalt u dan wél eigen risico? Hiervoor kunt u de volgende regel hanteren: wordt zorg al vanuit de basiszorgverzekering vergoed? Dan geldt het eigen risico. Bijvoorbeeld over de kosten voor volledige gebitsprothese. Of wanneer uw tand/kies wordt getrokken door een kaakchirurg (in geval een behandeling te gecompliceerd is voor een tandarts).

Geen tandartsverzekering? Geen vergoeding!

Kosten bij de tandarts worden dus bijna nooit vergoed uit de basisverzekering. Zonder tandartsverzekering loopt u risico dat u de kosten zelf moet betalen. Daarom sluiten veel mensen een tandartsverzekering af (de meest gekozen aanvullende verzekering in Nederland). Promovendum biedt uitstekende tandartsverzekeringen!

Voordelen tandartsverzekering bij Promovendum

  • Vrijwel alle kosten bij de tandarts, mondhygiënist, paro- én endodontoloog vergoed.
  • Zelf kiezen tot welk bedrag u verzekerd wilt zijn.
  • U kunt bij elke tandarts in Nederland terecht.

Zorgpremie 2020

Goed verzekerd voor de tandarts 2020 in gaan? Bereken uw premie in 1 minuut of bekijk onze dekkingen voor uw tandartsverzekering.