Schade aan auto, dader onbekend? Waarborgfonds versus autoverzekering!


Een dikke kras op uw auto en géén briefje onder de ruitenwisser. En de dader? Onbekend en spoorloos. U heeft 2 opties om uw schadekosten te verhalen: via het Waarborgfonds Motorverkeer óf via uw autoverzekering. Lees hieronder hoe het zit!

Schade aan auto dader onbekend waarborgfonds

Doe aangifte bij politie, ook bij onbekende dader

Doe altijd aangifte. Misschien zijn er meer aangiftes binnenkomen. Wellicht zijn er camerabeelden gemaakt. Vraag in de buurt of er meer mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord. Wordt de onbekende dader achteraf toch gevonden? Dan kan de autoschade alsnog op deze persoon worden verhaald.

Schade aan auto vergoed krijgen via Waarborgfonds

  • Vergoeding: als de schade aan uw auto is veroorzaakt door een onbekend motorvoertuig. In de meeste gevallen krijgt u dan een vergoeding via het Waarborgfonds Motorverkeer.
  • Geen vergoeding: als de schade veroorzaakt is door een persoon. Bijvoorbeeld wanneer uw auto opzettelijk met een sleutel is bekrast, of wanneer een ruit is ingetikt.

Tip: maak altijd foto’s van de schade. Bijvoorbeeld van de achtergebleven lak van een andere auto. Dan kunt u bewijzen dat er een andere auto betrokken was. Heeft u een autoverzekering bij Promovendum? Geen zorgen, dan doen wij de schadeclaim bij het Waarborgfonds voor u.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Voorwaarden schadevergoeding via Waarborgfonds

  • Schade is veroorzaakt door ander voertuig
  • Getuigen moeten bevestigen dat u nog geen schade had voordat u de auto achterliet.
  • U betaalt een eigen risico van 250,- euro.
  • U bent verplicht om aangifte te doen.
  • U heeft geen allrisk verzekering (dan loopt de vergoeding via uw verzekeraar.)

Schade aan auto vergoed via uw autoverzekering

Als er een onbekende dader in het spel is en de schade is niet veroorzaakt door een voertuig, dan krijgt u alleen met een allrisk autoverzekering een vergoeding. Vandalisme valt niet onder een WA of WA Plus autoverzekering. Wordt de dader van de schade later nog gevonden? Dan kan uw verzekeraar de schadekosten mogelijk toch nog op deze persoon verhalen.

Promovendum autoverzekering

Interesse in een voordelige autoverzekering bij Promovendum? Bereken uw premie. Mocht u schade krijgen, dan doen wij de schadeclaim bij het Waarborgfonds voor u!