Opnemen overwaarde koophuis makkelijker dan ooit!


Heeft u een koopwoning? Grote kans dat uw huis overwaarde heeft! Woningen zijn namelijk meer waard geworden. Als u ook nog eens flink heeft afgelost, is de kans des te groter. Het mooie is dat u die overwaarde kunt opnemen. Wat zijn de opties? Wij vroegen Academica, één van de grootste onafhankelijke hypotheekpartijen in Nederland, naar de opties.

Overwaarde huis opnemen makkelijker dan ooit

Wat is overwaarde precies?

Overwaarde is het verschil tussen de hoogte van uw hypotheek en de huidige waarde van uw huis. Hoe groter het positieve verschil, hoe meer overwaarde. En daar kunt u van profiteren. Zeker omdat het makkelijker is geworden om uw overwaarde op te nemen.

Waarom is het opnemen van de overwaarde nu makkelijker?

De huizenprijzen zijn gestegen en banken zijn soepeler geworden. Hierdoor heeft u meer kansen om gebruik te maken van de overwaarde van uw huis. Omdat veel hypotheekaanbieders soepelere regels hanteren, is het nu mogelijk om met hetzelfde inkomen meer geld te lenen. Dit maakt het ook eenvoudiger een groter deel van uw overwaarde op uw huis op te nemen.

Waar kan ik de overwaarde van mijn huis voor gebruiken?

Het mooie is dat u dat helemaal zelf beslist! Wat u er ook mee doet, u kunt vast veel meer met dit geld dan het in stenen laten zitten! Let wel: niet alle banken hanteren dezelfde regels, waardoor de verschillen tussen hypotheekaanbieders groot zijn. Kies dus voor onafhankelijk advies. Zo weet u zeker dat u bij de juiste bank terechtkomt en optimaal gebruikmaakt van uw overwaarde. Bijvoorbeeld voor...

1. Verbouwen

Droomt u van een nieuwe keuken, of juist die mooie badkamer die u heeft gezien? Met de overwaarde op uw huis kunt u een verbouwing aan uw huidige woning financieren. Uw woonwensen worden werkelijkheid!

2. Pensioen

Veel mensen krijgen na het pensioen te maken met een lager inkomen. U kunt de overwaarde op uw huis gebruiken om meer financiële ruimte te creëren. Hierdoor kunt u blijven genieten van de mooie dingen in het leven!

3. Kinderen helpen met aankoop woning

Hebben uw kinderen het moeilijk als starters op de woningmarkt? Met de overwaarde op uw woning kunt u uw kinderen helpen. Dit kunt u doen door middel van een schenking, of u kunt de overwaarde gebruiken als onderpand voor een deel van de hypotheek van uw kinderen. Bespreek uw mogelijkheden altijd met een hypotheekadviseur. Die bekijkt welke optie het beste is voor uw situatie en die van uw kinderen.

4. Tweede huis.. wereldreis, wat u wilt!

Altijd al dat vakantiehuis aan het strand gewild? Of wilt u liever de ultieme droom van een wereldreis verwezenlijken? Geen probleem! Ook hiervoor kunt u de overwaarde op uw huis gebruiken.

Overwaarde huis opnemen? Vraag gratis gesprek aan!

Denkt u dat u overwaarde op uw huis heeft? Achterhaal wat de mogelijkheden zijn en vraag een gratis eerste gesprek aan bij Academica. Al jarenlang onze partner! Als onafhankelijke partij vergelijken zij alle hypotheekaanbieders in de markt voor het beste advies.