tuinfeest

Open Huizen Dag 2024: 5 tips voor kopers!

Gepubliceerd op 08-01-2024
2383 keer gelezen

Op zaterdag 6 april is het Open Huizen Dag. Dé kans voor kopers om zonder afspraak verschillende woningen te bezichtigen en.. een droomhuis te vinden. Ga je op pad? De Open Huizen Dag duurt maar van 11:00 tot 15:00 uur. Een goede voorbereiding is dus een múst. Hieronder 5 tips!

Tips voor Open Huizen Dag 2024

 

1. Weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen

Je hebt een prachthuis op het oog, maar de prijs.. die is wat aan de hoge kant. Het is zonde van je tijd om huizen te bezoeken die boven jouw budget vallen. Wat je kunt doen ter voorbereiding van Open Huizen Dag 2024 is advies inwinnen. Over hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Extra tip: ga voor onafhankelijk advies, dan is de kans groter dat je de goedkoopste hypotheek binnensleept.

 

2. Bezoek maximaal 6 huizen

Handig om te weten: tijdens de Open Huizen Dag lukt het gemiddeld om 6 huizen te bezoeken. Kies jouw 3 favoriete woningen uit en bezoek deze als eerste. Maak daarna een logische route om je tijd te verdelen. Bepaal ook hoeveel tijd je maximaal aan één huis wilt besteden. Het zou zonde zijn als je door een te krappe planning woningen moet overslaan!

 

 

Sleutel in de voordeur van een open huis

 

3. Maak een checklist

Een lichte woonkamer, een keuken met kookeiland of een tuin op het zuiden? Elke koper heeft wensen. Schrijf deze punten vooraf op een checklist en maak tijdens de bezichtiging aantekeningen. Zo kan je thuis de plus en minpunten later nog eens nalopen. Zonder aantekeningen ben je na 4 of 5 woningen gegarandeerd de draad kwijt!

 

4. Doe geen bod

Je kunt maar één keer een eerste bod doen. Hierna is je onderhandelingspositie weg. Doe daarom liever geen bod tijdens de Open Huizen Dag zelf. Hoe enthousiast je ook bent! Let wel: door de krapte op de woningmarkt zijn huizen binnen no-time verkocht. Wacht dus niet te lang.

 

5. Stel de juiste vragen

Het laatste wat je wilt is een huis vol verborgen gebreken. Probeer altijd te achterhalen waarom een huis wordt verkocht. Zijn de huidige bewoners wel zo tevreden als het lijkt? Welke nadelen kleven er aan de woning? Hoe is het contact met de buren? De Open Huizen Dag is dé mogelijkheid om even met verkopers in hun eigen huis te praten. Maak hier gebruik van!

 

Laatste tip: ga voor hypotheekadvies!

Via Promovendum kan jij in contact komen met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Vraag gratis een adviesgesprek aan.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail