Open Huizen Dag 2020: 5 tips voor kopers!


UPDATE: Wegens het coronavirus gaat de NVM Open Huizen Dag op 28 maart niet door. Eerst volgende Open Huizen Dag zal plaatsvinden op zaterdag 3 oktober 2020.

Het is bijna zover! Op 28 maart is het Open Huizen Dag. Dé kans voor kopers om zonder afspraak verschillende woningen te bezichtigen en.. een droomhuis te vinden. Gaat u op pad? De Open Huizen Dag duurt maar van 11:00 tot 15:00 uur. Een goede voorbereiding is dus een múst. Hieronder 5 tips!

Open Huizen Dag 2020 Tips

Tips voor Open Huizen Dag 2020

1. Weet hoeveel hypotheek u kunt krijgen

U hebt een prachthuis op het oog, maar de prijs.. die is wat aan de hoge kant. Het is zonde van uw tijd om huizen te bezoeken die boven uw budget vallen. Wat u kunt doen ter voorbereiding van Open Huizen Dag 2020 is advies inwinnen. Over hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Extra tip: ga voor onafhankelijk advies, dan is de kans groter dat u de goedkoopste hypotheek binnensleept.

2. Bezoek maximaal 6 huizen

Handig om te weten: tijdens de Open Huizen Dag lukt het gemiddeld om 6 huizen te bezoeken. Kies uw 3 favoriete woningen uit en bezoek deze als eerste. Maak daarna een logische route om uw tijd te verdelen. Bepaal ook hoeveel tijd u maximaal aan één huis wilt besteden. Het zou zonde zijn als u door een te krappe planning woningen moet overslaan!

3. Maak een checklist

Een lichte woonkamer, een keuken met kookeiland of een tuin op het zuiden? Elke koper heeft wensen. Schrijf deze punten vooraf op een checklist en maak tijdens de bezichtiging aantekeningen. Zo kunt u thuis de plus en minpunten later nog eens nalopen. Zonder aantekeningen bent u na 4 of 5 woningen gegarandeerd draad kwijt!

4. Doe geen bod

U kunt maar één keer een eerste bod doen. Hierna is uw onderhandelingspositie weg. Doe daarom liever geen bod tijdens de Open Huizen Dag zelf. Hoe enthousiast u ook bent! Let wel: door de krapte op de woningmarkt zijn huizen binnen no-time verkocht. Wacht dus niet te lang.

5. Stel de juiste vragen

Het laatste wat u wilt is een huis vol verborgen gebreken. Probeer altijd te achterhalen waarom een huis wordt verkocht. Zijn de huidige bewoners wel zo tevreden als het lijkt? Welke nadelen kleven er aan de woning? Hoe is het contact met de buren? De Open Huizen Dag is dé mogelijkheid om even met verkopers in hun eigen huis te praten. Maak hier gebruik van!

Laatste tip: ga voor hypotheekadvies!

Academica is één van de grootse onafhankelijke hypotheekpartijen in Nederland. Benieuwd? Vraag een gratis gesprek aan.