vuurtoren texel

Vakantie in eigen land? 5 redenen voor een reisverzekering

Een vakantie in eigen land is ook dit jaar een populaire keuze. Maar heb je eigenlijk wel iets aan je reisverzekering als je in Nederland blijft? Jazeker, ook in Nederland is een reisverzekering handig! Of je nu een korte trip of langere vakantie plant.

Reisverzekering in Nederland

Een reisverzekering voor een reis naar het buitenland vinden we allemaal heel logisch. Maar ga je in eigen land op vakantie, dan wordt hier niet direct aan gedacht. Zonde. Want als je minimaal één overnachting in Nederland boekt, biedt jouw reisverzekering dezelfde dekking als in het buitenland. 

spullen in koffer

1. Je spullen zijn goed verzekerd

Je gaat op vakantie en neemt mee? Maakt niet uit! Met de reisverzekering zijn jouw spullen ook in eigen land goed verzekerd. Want ook in Nederland kan er van alles met je spullen gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van je dure zonnebril of het laten vallen van je gloednieuwe camera. 

kapot bordje

2. Schade aan je vakantiehuisje of hotelkamer

Per ongeluk schade aan je vakantiehuisje of hotelkamer veroorzaken kan iedereen overkomen. Een gebroken ontbijtbordje valt nog te overzien, maar bij grotere schades is dat een ander verhaal. Wist je dat schade aan gehuurde spullen niet verzekerd is op je aansprakelijkheidsverzekering? Gelukkig valt schade aan spullen die je huurt wél onder de dekking van de reisverzekering.

Deur openen hotelkamer

3. Extra reis- en verblijfskosten

Stel je zit op een Waddeneiland, en op de laatste dag gaat je auto kapot waardoor je een nachtje langer moet blijven. Dan zijn deze onverwachte kosten voor een extra overnachting standaard verzekerd met de reisverzekering.

auto aanduwen

4. Pechhulp

Je kunt jouw reisverzekering uitbreiden met de module Pechhulp. Hiermee heb je recht op hulp of vervangend vervoer als je auto tijdens de vakantie kapot gaat, ook in Nederland! Check hiervoor natuurlijk wel even of je deze dekking niet al bij je autoverzekering hebt. 

vrouw op telefoon

5. Annuleringsdekking geldt ook in Nederland

Stel je krijgt net vóór of tijdens je vakantie een belletje dat een naast familielid ernstig ziek. Hierdoor kun je niet meer op vakantie. Of je moet je vakantie halverwege afbreken. Heb je een reisverzekering met de module Annulering? Dan is het fijn om te weten dat je in dit geval kunt terugvallen op je reisverzekering, ook tijdens je vakantie in Nederland.

Strand

Reisverzekering uitbreiden? Dat kan!

Je kunt de dekking van jouw reisverzekering heel eenvoudig uitbreiden met annulering-, wintersport-, pechhulp- en werelddekking. Zo sluit jouw reisverzekering altijd aan bij jouw behoeften, en ga je altijd met een gerust gevoel op vakantie. Ook in eigen land. Geniet ervan!

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor jou samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Contact

Chat Bel Mail