Milieuzone Antwerpen 2020: let op boete Nederlanders!


Wij Nederlanders gaan maar al te graag een dagje naar Antwerpen. Maar let op: ook in 2020 geldt in Antwerpen een milieuzone voor bepaalde auto’s. Hoe voorkomt u een boete en welke auto’s mogen Antwerpen niet in? Geef gas voor de regels en antwoorden.

Lage emissiezone ofwel milieuzone Antwerpen

Vanaf 1 januari 2017 heeft Antwerpen een milieuzone ingesteld. Dit wordt door onze zuiderburen ook wel de lage emissiezone (LEZ) genoemd. De hele binnenstad van Antwerpen én een deel van de linkeroever valt in 2020 binnen deze lage emissiezone.

Welke auto’s mogen de lage emissiezone Antwerpen niet in?

Vanaf 2020 gelden er in Antwerpen strengere regels. Over het algemeen geldt: binnen de milieuzone zijn dieselauto’s van voor 2009 en benzineauto’s van voor 1992 verboden. Om te bepalen of uw auto de lage emissiezone binnen mag, wordt gekeken naar de euronorm van de auto. Bekijk hieronder de toegelaten euronormen voor auto’s op diesel, benzine, LPG en aardgas (bron: slimnaarantwerpen.be).

Milieuzone Antwerpen 2020

Welke euronorm heeft mijn auto?

Twijfelt u en denkt u: welke euronorm heeft mijn auto? Geen paniek! U vindt dit terug op het inschrijvingsbewijs. U kunt ook een online kentekentekencheck doen.

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Nederlanders, pas op voor boete in milieuzone Antwerpen

De controle gebeurt met toegangscamera’s die inzoomen op kentekens. Bijna alle auto’s die de milieuzone van Antwerpen binnenrijden, worden gecontroleerd. Dus ook die van Nederlanders! De boete is 150 euro voor een eerste overtreding en wordt automatisch thuisgestuurd. Een tweede en derde overtreding kan u zelfs 250 en 350 euro kosten! Controleer bij twijfel altijd vooraf of uw auto de lage emissiezone van Antwerpen binnen mag. Zo voorkomt u een boete!

Amai. Wilt u een lagere autopremie?

Kies de Promovendum autoverzekering! U profiteert dan niet alleen van een lage premie, maar ook van uitstekende voorwaarden. Kijk snel of wij uw huidige autopremie met 20% kunnen verlagen. Bereken uw premie in 1 minuut. Wij regelen gratis uw overstap!

Onze autopremie 20% voordeliger?

NL