tuinfeest

Kosten auto per maand te hoog? 7 bespaartips!

Gepubliceerd op 18-12-2023
2667 keer gelezen

Weet je wat je auto per maand kost? Niet alleen de brandstofprijzen, maar ook de onderhoudskosten zijn de laatste tijd een stuk hoger geworden. Gelukkig zijn er manieren om je maandelijkse autokosten te verlagen. Bekijk hieronder onze 7 bespaartips. We verklappen je nu al: tip #3 is een grote én snelle bespaartip!

1. Gebruik een parkeerapp

Je gaat lekker de stad in en gooit de parkeermeter voor de zekerheid goed vol. Eerder dan gepland, sta je weer bij je auto. Ai, te veel betaald voor parkeren! Oplossing: download zo’n handige parkeerapp. Dan betaal je geen seconde te veel! Check van tevoren wel of je met je parkeerapp transactiekosten of meldingskosten moet betalen. Bijvoorbeeld 20 cent per parkeeractie. Goed om te weten: bij Ease2pay betaal je geen transactiekosten. En bij EasyPark (voorheen ParkMobile) betaal je geen meldingskosten als je bij de instellingen kiest voor melding via de app in plaats van SMS.

 

2. Tank bij onbemande tankstations

Tanken langs de snelweg is écht prijzig. Tank binnen de bebouwde kom en je bespaart vaak al snel 10 cent per liter. En al helemaal als je naar een onbemand tankstation gaat! Daar vind je vaak de goedkoopste brandstof. Hiermee bespaar je al gauw minstens 5 euro per tankbeurt. Ook handig: de app Pompmeister. Hiermee vind je het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt.

 

3. Kies een voordeligere autoverzekering

Heb je geen autoverzekering bij Promovendum? Bekijk wat je nu betaalt voor je autoverzekering en of de dekking nog wel past bij je auto. Bij ons profiteer je als hoger opgeleide van een zeer lage premie. Tip: als je nu overstapt naar Promovendum, krijg je 20% korting op je huidige autopremie (zie voorwaarden). Je overstap? Die regelen wij gratis!

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

4. Controleer geregeld je bandenspanning

Met zachte banden rijden kost flink wat brandstof. Controleer daarom, ook voor je eigen veiligheid, regelmatig de bandenspanning van je auto. Zo gepiept! Andere manieren om brandstof te besparen: airconditioning uitzetten, niet te snel rijden en geen spullen met een zwaar gewicht vervoeren als dat niet nodig is. Alle beetjes helpen!

 

5. Voorkom boetes door je te houden aan de verkeersregels

Wist je dat er alleen al van mei t/m augustus 2023 maar liefst 2.509.571 verkeersboetes voor te snel rijden zijn uitgeschreven? Ruim de helft daarvan werd door flitspalen geconstateerd. Dat komt door de komst van de flexflitsers die sinds november 2022 worden ingezet. Wat kun je ertegen doen? Inderdaad: trap je gaspedaal niet harder in dan toegestaan én rijd nooit door rood licht. 

 

6. Skip geen onderhoudsbeurten

Een motor die kapot gaat, omdat de olie niet goed bijgevuld is? De kleinste mankementen aan je auto, kunnen de grootste gevolgen hebben. Bovendien liepen de wachttijden bij sommige garages vóór de zomer van 2023 op tot liefst zes weken. Wacht dus niet totdat er een lampje gaat branden op je dashboard, maar maak op tijd een afspraak bij de garage. Tijd voor een onderhoudsbeurt? Vul, als je ditzelf mag doen, de vloeistoffen bij en geef dit door aan je garage. Scheelt weer wat euro’s.

 

7. Monitor je autokosten

Je autokosten per maand weten? Dat heb je zo berekend met de app Fuellog voor Google Play en Road Trip MPG voor de App Store. Hiermee kan je bijhouden hoeveel je kwijt bent aan brandstof, maar ook aan de rest van de autokosten (onderhoud, wegenbelasting, enzovoort). Door je autokosten per maand te monitoren, weet je precies waarop je kunt besparen! 

 

Bonustip

Wist je dat Promovendum, naast de autoverzekering, ook andere voordelige verzekeringen biedt? Neem eens een kijkje!

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail