Koolhydraatarme lunch: 3 recepten zonder koolhydraten!


Eet u vaak brood, pasta en aardappelen? Dan krijgt u veel koolhydraten binnen. Volgens het Voedingscentrum is het belangrijk om die niet teveel binnen te krijgen. Ook voor uw lijn is dit beter. Tip: eet geregeld een koolhydraatarme lunch. Wij hebben 3 overheerlijke recepten zonder koolhydraten op een rij gezet. Smakelijk!

3 x Koolhydraatarme lunch

1. Wrap Tonijn

Houdt u van tonijn? Dan is deze lunch echt een delicatesse! Dit heeft u nodig: 1 blikje tonijn, 2 eieren, een halve rode ui, 2 handjes rucola, 1 tomaat en Italiaanse kruiden. Eerst maakt u een heerlijke tonijnvulling. Doe de tonijn, rucola, de gesneden ui en tomaat in een schaaltje. Meng er wat Italiaanse kruiden doorheen. Kluts daarna de eitjes, giet het eimengsel in de pan en bak het op laag vuur. Is het klaar? Vul de omelet dan met de tonijn. Geniet van uw perfecte koolhydraatarme lunch!

Koolhydraatarme lunch tonijn

2. Salade met kip, ananas en walnoten

Morgen koolhydraatarm lunchen op uw werk? Bereid vanavond alvast een heerlijke maaltijdsalade. Benodigdheden: 250 gram kip, een kwart ananas, 1 avocado, 50 gram rucola sla, 50 gram walnoten en 2 eetlepels honing-mosterddressing. Snijd de kip in stukjes en bak deze gaar in een pan. Snijd de ananas en avocado en voeg deze samen in een vershoudbakje (of magnetronbakje). Meng de walnoten, de rucola en 2 eetlepels honing-mosterd dressing er doorheen. Zet het bakje in de koelkast en het kan de volgende dag zo mee naar uw werk!

Koolhydraatarme lunch kipsalade

3. Omelet met spinazie en feta

Deze koolhydraatarme lunch kunt u écht niet weerstaan. Het is gewoon te lekker! Verzamel de volgende ingrediënten: 4 eieren, 2 knoflookteentjes, 250 gram babyspinazie en 100 gram feta. Startklaar? Kluts dan eerst de eieren in een schaal en voeg stukjes feta toe. Pers vervolgens de knoflookteentjes en bak ze op laag vuur in de pan. Voeg dan de babyspinazie toe. Zijn de spinaziebladeren goed en gelijkmatig gekrompen? Voeg dan het eimengsel met de feta toe. Even de deksel op de pan en wachten totdat het gaar is. Smullen maar!

Koolhydraatarme lunch omelet spinazie feta

Welke koolhydraatarme lunch gaat u klaarmaken? U kunt er uiteraard ook voor kiezen om ’s ochtends wat minder koolhydraten te eten. Bekijk deze koolhydraatarm ontbijt top 10. Of bekijk hier hoeveel koolhydraten u per dag nodig heeft.

Promovendum biedt gezinsverzekeringen met een lage premie. Mogen we u ook verwelkomen?