tuinfeest

Koolhydraatarme lunch: 3 recepten zonder koolhydraten!

Gepubliceerd op 17-02-2015
1801 keer gelezen

Eet je vaak brood, pasta en aardappelen? Dan krijg je veel koolhydraten binnen. Volgens het Voedingscentrum is het belangrijk om die niet teveel binnen te krijgen. Ook voor je lijn is dit beter. Tip: eet geregeld een koolhydraatarme lunch. Wij hebben 3 overheerlijke recepten zonder koolhydraten op een rij gezet. Smakelijk!

 

3 x Koolhydraatarme lunch

 

1. Wrap Tonijn

Houd je van tonijn? Dan is deze lunch echt een delicatesse! Dit heb je nodig: 1 blikje tonijn, 2 eieren, een halve rode ui, 2 handjes rucola, 1 tomaat en Italiaanse kruiden. Eerst maak je een heerlijke tonijnvulling. Doe de tonijn, rucola, de gesneden ui en tomaat in een schaaltje. Meng er wat Italiaanse kruiden doorheen. Kluts daarna de eitjes, giet het eimengsel in de pan en bak het op laag vuur. Is het klaar? Vul de omelet dan met de tonijn. Geniet van je perfecte koolhydraatarme lunch!

 

 

Ingrediënten koolhydraatarme lunch tonijn

 

2. Salade met kip, ananas en walnoten

Morgen koolhydraatarm lunchen op je werk? Bereid vanavond alvast een heerlijke maaltijdsalade. Benodigdheden: 250 gram kip, een kwart ananas, 1 avocado, 50 gram rucola sla, 50 gram walnoten en 2 eetlepels honing-mosterddressing. Snijd de kip in stukjes en bak deze gaar in een pan. Snijd de ananas en avocado en voeg deze samen in een vershoudbakje (of magnetronbakje). Meng de walnoten, de rucola en 2 eetlepels honing-mosterd dressing er doorheen. Zet het bakje in de koelkast en het kan de volgende dag zo mee naar je werk!

 

 

Ingrediënten koolhydraatarme lunch kip

 

3. Omelet met spinazie en feta

Deze koolhydraatarme lunch kun je écht niet weerstaan. Het is gewoon te lekker! Verzamel de volgende ingrediënten: 4 eieren, 2 knoflookteentjes, 250 gram babyspinazie en 100 gram feta. Startklaar? Kluts dan eerst de eieren in een schaal en voeg stukjes feta toe. Pers vervolgens de knoflookteentjes en bak ze op laag vuur in de pan. Voeg dan de babyspinazie toe. Zijn de spinaziebladeren goed en gelijkmatig gekrompen? Voeg dan het eimengsel met de feta toe. Even de deksel op de pan en wachten totdat het gaar is. Smullen maar!

 

 

Ingrediënten koolhydraatarme lunch omelet

 

Welke koolhydraatarme lunch ga je klaarmaken? Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om ’s ochtends wat minder koolhydraten te eten. Bekijk deze koolhydraatarm ontbijt top 10. Of bekijk hier hoeveel koolhydraten je per dag nodig hebt.

 

Promovendum biedt gezinsverzekeringen met een lage premie. Mogen we jou ook verwelkomen?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail