Amsterdam

Huizenmarkt 2023: deze 4 kansen liggen er voor kopers

Gepubliceerd op 30-01-2023
5895 keer gelezen

De huizenmarkt is in 2023 veranderd. Dat kan gunstiger uitpakken als je een woning zoekt. Meer weten over extra kansen in de woningmarkt? Lees dan verder.

 

1. Huizenprijzen stabiliseren, groter aanbod

Na jaren van flink oplopende huizenprijzen is deze trend eind 2022 doorbroken. En daar liggen kansen voor kopers! Het aantal huizen dat te koop staat stijgt en situaties waarin bieders tegen elkaar opbieden komen minder vaak voor. Dat werkt in jouw voordeel! Er blijft weliswaar krapte op de woningmarkt, maar er valt in 2023 wel weer meer te kiezen.

 

2. Verduurzaming nieuwe woning is aantrekkelijker

Een duurzaam huis is voor velen een wens. Maar energiezuinige huizen zijn heel populair. Als je een niet-duurzaam huis koopt (slechter energielabel), kun je de kosten voor verduurzaming vaak in de hypotheek meenemen. Daarvoor kan je meestal 6% extra opnemen in het hypotheekbedrag. Ook kun je deze kosten als onderhandelingspunt gebruiken bij de onderhandeling van de koopprijs. Ga op voorhand in gesprek met een hypotheekadviseur om jouw situatie en wensen te bespreken! Via Promovendum maak je daarvoor gemakkelijk een afspraak.

 

3. Lage rente hypotheek meenemen bij verhuizen

Praktisch alle hypotheken kennen een verhuisregeling, waarmee je onder bepaalde voorwaarden jouw bestaande hypotheekrente kan meenemen naar jouw volgende woning. Heb je in het verleden een lage rente vastgezet, dan is dit meestal voordelig! Let wel: de regels verschillen per bank als je de hypotheekrente wilt meeverhuizen naar de nieuwe woning. Goed en duidelijk advies helpt je daarbij.

 

4. Startersregelingen hypotheek in 2023

In 2023 zijn er verschillende regelingen voor starters op de huizenmarkt. Ben je 35 jaar of jonger, voldoe je aan alle voorwaarden en wil je een hypotheek aanvragen voor een woning tot 440.000 euro? Dan ben je vrijgesteld van de overdrachtsbelasting van 2% over de koopprijs! Ook is het dit jaar voor ouders van starters mogelijk om 28.947 euro belastingvrij te schenken. Verschillende kansen dus. Vraag er eens naar, via Promovendum kunnen we je helpen aan goed advies.

 

Bespreek je mogelijkheden via Promovendum!

Wordt 2023 jouw jaar op de huizenmarkt? Maak een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur via Promovendum. Zij zijn op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en zien niets over het hoofd. Jouw eerste afspraak is gratis en snel in te plannen. Bel 078 648 13 48 of vul het contactformulier hieronder in.

Laagste rentes in je inbox?

Ontvang per e-mail graag maandelijks de actuele hypotheekrentes.
 

Contact

Chat Bel Mail