Fiets app top 5: De mooiste fietsroute plannen op je mobiel!


Heerlijk een dagje fietsen in Nederland, of misschien wel in het buitenland? Klinkt goed! Maar onderweg in niemandsland verdwalen door ontbrekende bordjes? Dát kunt u voorkomen. Niet doen: uw stuur volhangen met metersgrote landkaarten of voor veel geld een fietsnavigatie aanschaffen. Wel doen: even gratis de beste fiets app downloaden op uw smartphone. Eentje met een fietsrouteplanner. Zo vindt u altijd de weg en ontdekt u geweldige fietsroutes! En krijgt u een lekke band? Geen nood, ook daarvoor is er een app!

beste-fiets-app

1. Fiets!- app

Waar te gebruiken: Nederland en Vlaanderen.
De Fiets!-app is een superhandige en populaire app voor fietsers (reeds 170.000 keer gedownload). U kunt zelf eenvoudig de mooiste fietsroutes uitstippelen: u selecteert de fietsknooppunten op de kaart, de Fiets!-app verbindt deze vervolgens met elkaar. Of kies voor een door anderen aanbevolen fietsroute. Bang om onderweg te verdwalen? Geen zorgen! Activeer de GPS routebegeleiding. Zoekt u een mooi plekje om te pauzeren? Blader dan vooruit in uw fietsrouteplanner. Klik op POI (Points of Interest). Zo ziet u meteen welke restaurantjes, hotels en campings er in de buurt zijn of op de route liggen. Fiets!-app toont niet alleen fietsroutes in Nederland, maar ook die in Vlaanderen.

2. Bikenode app

Waar te gebruiken: Nederland, Vlaanderen en Duitsland.
Wilt u tijdens het fietsen geen routeplanner gebruiken, maar toch iets achter de hand hebben? Gebruik de Bikenode app. Deze toont vrijwel alle fietsknooppunten in Nederland, Vlaanderen en deels die in Duitsland. Zo kunt u snel de richting bepalen. En mocht u een bordje gemist hebben, dan helpt Google Maps in deze ‘fietsknooppunten app’ u zo weer op weg.

3.Bikemap app

Waar te gebruiken: wereldwijd.
Zoekt u een nieuwe fietsroute bij u in de buurt of juist ver weg? Bikemap app, een handige fietsrouteplanner app, biedt bijna 10.000 fietsroutes door heel Nederland (goed voor zo’n 1,2 miljoen kilometers). Bepaal eerst welke afstand u wilt fietsen en selecteer vervolgens een mooie fietsroute. Of stippel zelf een fietstocht uit en voeg deze toe aan deze fiets app. Ook handig: bijhouden welke routes u precies gereden heeft (afstand, hoogteverschil, ondergrond en tijd). Gaat u in het buitenland fietsen? Gebruik dan de Bikemap app, want deze biedt overal ter wereld fietsroutes. Zo leert u een vakantieland pas écht goed kennen!

4. Map my ride app

Waar te gebruiken: wereldwijd.
Wilt u een goede fiets work-out? Ga de competitie aan met andere fietsers via de Map my ride app. Hiermee kunt u tijdens uw fysieke inspanning de route, tijd, snelheid, afstand, en verbrande calorieën monitoren. Ook kunt u fietsroutes in de buurt opvragen en de tijden vergelijken met andere fanatiekelingen. Deze fiets app is zeer uitgebreid en mooi vormgegeven.

5. Flattire app

Waar te gebruiken: Amsterdam.
Bent u in Amsterdam aan het fietsen en gaat uw fiets opeens kapot? Gebruik de Flattire app. Nee, u krijgt via deze app geen ´Hoe repareer ik mijn fiets tips´, maar wel een mobiele fietsenmaker. Ja, een échte! Waar u ook bent in de stad. Hoe regelt u dat? Even een foto maken van uw fiets, het probleem beschrijven en uw locatie doorgeven. Dan komt er zo snel mogelijk iemand uw kant op. Ze maken eigenlijk alles ter plekke: van een lekke band tot een gebroken ketting.

Weekendje weg op de fiets?

Dan is het handig om een reisverzekering af te sluiten! Daarmee bent u al verzekerd vanaf een overnachting. Gaat u er vaker tussenuit? Lees welke reisverzekering voor u voordeliger is (de kortlopende versus de doorlopende reisverzekering).