Mensen op de bank in woonkamer

Einde rente hypotheek: teken jij bij het kruisje?

Gepubliceerd op 25-01-2023
10861 keer gelezen

Jaren geleden heb je een hypotheek afgesloten en voor een bepaalde periode een rentetarief vastgelegd. Loopt deze rentevaste periode in 2023 af? Wacht dan met tekenen bij je eigen bank voor het opnieuw vastzetten van je hypotheekrente! Grote kans dat je een beter aanbod kunt krijgen. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees snel verder.

 

Voorstel huidige bank

Wanneer jouw huidige rentevaste periode afloopt, ontvang je minimaal 3 maanden voorafgaand aan deze datum een nieuw rentevoorstel van je bank. Dit voorstel is gebaseerd op gegevens bij het aangaan van jouw oude hypotheek. Aflossingen en de stijgende woningwaarde worden in veel gevallen niet meegenomen bij het bepalen van het nieuwe rentetarief. Ook jouw huidige persoonlijke situatie kan in 2023 anders zijn. Is dit dan wel het meest voordelige voorstel en is het verstandig dit aanbod zomaar te accepteren?

 

Alle aanbieders vergelijken

De hypotheekmarkt is flink veranderd. Hypotheekrentes wijzigen regelmatig, er zijn nieuwe aanbieders op de markt gekomen en voorwaarden bij banken wijzigen vaak. Ook in 2023. Via Promovendum kan jij alle aanbieders met elkaar laten vergelijken. Wij zoeken voor je uit welke aanbieder het beste aanbod heeft dat passend is bij jouw situatie. Dit kan vaak een hoop geld schelen! Om dit concreet te maken, hebben we hieronder een voorbeeld uitgewerkt.

 

Stel: je hebt een aflossingsvrije hypotheek van 250.000 euro. In het aanbod dat je ontvangt van je huidige bank, staat een nieuwe rentevast periode van 10 jaar vermeld tegen een rente 4,7%. Na vergelijking van alle hypotheekrentes blijkt dat via Promovendum een 10 jaar vaste hypotheekrente van 4,0% mogelijk is. Dit verschil levert je een rentebesparing op van 17.500 euro in 10 jaar!

 

Laat jouw rentevoorstel gratis checken!

Het kiezen van een nieuwe hypotheekrente is vaak van grote invloed op jouw maandlasten voor een lange periode. Laat daarom kosteloos je rentevoorstel checken via Promovendum! Zo ontvang jij het beste voorstel dat past bij jouw situatie. Bel ons op 078 648 13 48 of vul het formulier hieronder in.

Laagste rentes in je inbox?

Ontvang per e-mail graag maandelijks de actuele hypotheekrentes.
 

Contact

Chat Bel Mail