Auto aanduwen bij startproblemen: zo pakt u dat aan! [tips]


U haast zich naar uw auto om naar uw werk te gaan en dan… startproblemen. Gelukkig wil een aardige buur wel helpen met uw auto aanduwen. Maar hoe pakt u dit aan? Lees meer informatie en volg deze tips bij het aanduwen van uw auto!

Auto aanduwen startproblemen

Wanneer kan ik de auto aanduwen?

Uw auto kan u aanduwen bij startproblemen veroorzaakt door uw accu. Dit kan u meestal herkennen aan een tikkend geluid bij het starten. Een belangrijke voorwaarde voor het aanduwen van uw auto, is dat de accu niet volledig leeg is. Dit ziet u bijvoorbeeld aan de lampjes die nog branden in uw dashboard. In dat geval heeft de auto accu voldoende vermogen om uw dashboard te verlichten, maar te weinig om de startmotor te starten. Bij een volledig lege accu branden er geen lampjes meer. De auto zal ook met aanduwen waarschijnlijk niet meer starten.

Auto aanduwen, hoe doe ik dat?

  • Zet het contact aan en zet airco en radio uit
  • Trap de koppeling in en hou deze ingedrukt
  • Zet de auto in de tweede versnelling
  • Haal de auto van de handrem
  • Begin zo hard mogelijk met duwen
  • Laat de koppeling opkomen en geef gas
  • Voelt u dat de motor aanslaat? Druk de koppeling meteen weer in.
  • Blijf rijden in uw auto zodra de motor is aangeslagen.

Aanduwen vs. startkabels

U kunt startproblemen het beste oplossen met startkabels. Vooral bij modernere en zwaardere auto’s is de auto aanduwen niet altijd mogelijk. Startkabels zijn beter voor uw motor. Let wel: ook startkabels zijn alleen een oplossing wanneer de accu nog niet volledig leeg is. Wilt u tips bij het gebruik van startkabels? Volg dit stappenplan: startkabels aansluiten in 9 stappen.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

3 laatste tips bij het aanduwen van de auto

1. Check eerst of uw auto aanduwen wel kan

Een automaat kunt u niet aanduwen. Gebruik startkabels of bel direct pechhulp, want ook slepen is met een automaat niet aan te raden. Auto met een startknop? Ook dan kan aanduwen lastig zijn. U kunt het contact niet ‘aan’ laten terwijl u aanduwt. U zult de knop meerdere keren moeten indrukken. Lukt het niet? Gebruik startkabels of bel pechhulp.

2. Rij minstens 30 minuten in uw auto na het aanduwen

Om ervoor te zorgen dat uw auto na aanduwen helemaal oplaadt, is het verstandig om er zo lang mogelijk in te rijden. Een kort ritje van 10 minuten kan ’s middags weer startproblemen opleveren. Rij liever minimaal 30 minuten door.

3. Oorzaak startprobleem onbekend? Laat uw accu testen

Nu uw auto weer start lijken de startproblemen opgelost. Toch is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Verlichting aan gehad terwijl de motor uit stond? Dan is er waarschijnlijk niks aan de hand. Kunt u geen reden bedenken voor uw lege accu? Dan is het verstandig om even langs de garage te gaan om uw accu te laten testen. Zo voorkomt u dat u morgenochtend weer moet aanduwen!

Geen hulp in de buurt?

Wanneer u geen startkabels of behulpzame buren kunt vinden, is er nog een oplossing: ga voor onze zeer voordelige pechhulp! U wordt vrijwel altijd binnen 30 minuten geholpen. Zelfs in uw eigen woonplaats! En mocht uw auto niet meteen gerepareerd worden, dan brengen we uw auto naar de dichtstbijzijnde garage en krijgt u direct vervangend vervoer. Benieuwd naar onze lage premie? Bereken in 1 minuut! Uw overstap regelen wij.