Mensen rennen naar auto

Wat is het verschil tussen ongevallenverzekering inzittenden en schadeverzekering inzittenden?

Als je een autoverzekering hebt, ben je niet verzekerd wanneer je zelf bij een auto-ongeluk invalide raakt. Hiervoor is de ongevallenverzekering inzittenden en schadeverzekering inzittenden. Deze verzekeringen kun je alleen in combinatie met onze autoverzekering afsluiten. En is belangrijk voor de bestuurder van de auto. Rijd jij als bestuurder zelf tegen een paal of geef je bijvoorbeeld geen voorrang aan een andere partij? Dan kan het zijn dat je hierbij zelf lichamelijke klachten oploopt. Het is dan fijn dat je hiervoor verzekerd bent.


De ongevallenverzekering inzittenden (OVI) keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de bestuurder en medepassagiers. Hierbij gaat het om vaste bedragen die staan vermeld op het polisblad.


De schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt alle geleden schade. Stel dat je een ongeluk krijgt en jouw kleding en tas zijn kapot. Dan krijg je die kosten tot 2.500 euro vergoed. Raak je arbeidsongeschikt? Dan kun je jouw misgelopen salaris declareren.


Bij Promovendum zit een ongevallenverzekering inzittenden gratis bij jouw autoverzekering inbegrepen. De schadeverzekering inzittenden kun je voordelig afsluiten bij jouw autoverzekering.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail