Mensen rennen naar auto

Moet ik mijn ruitschade laten herstellen bij een bepaalde ruitreparateur?

Het is niet verplicht, maar wel voordeliger om jouw schade te laten herstellen bij een aangesloten bedrijf. Laat je een ruit vervangen bij een aangesloten hersteller, dan betaal je maar 75 euro aan eigen risico. Ook krijg je garantie op jouw ruiten. Laat je een ruit herstellen bij een willekeurige reparateur gaat, geldt er een eigen risico van 500 euro. We beoordelen dan de factuur op redelijkheid. Liggen de tarieven 15% of meer hoger in vergelijking met de tarieven van de met ons samenwerkende hersteller, dan vergoeden wij maximaal 115% van het tarief van de samenwerkende hersteller. 

 

Een sterretje repareren is voor jou helemaal gratis, wanneer je naar een met ons samenwerkende schadehersteller gaat. Meld jouw autoruitschade online via Mijn Promovendum. Je wordt direct verwezen naar onze aangesloten herstellers om een afspraak in te plannen bij jou in de buurt. Bekijk nu alle voordelen.

 

Schade aan het dakraam van de auto
De schade aan het dakraam van de auto, wordt niet gezien als ruitschade. Om deze reden heb je alleen recht op een vergoeding bij WA Volledig Casco. Dit betekent dat je bij een schadeclaim ook terugvalt op de bonus-malustrede, en in schadevrije jaren. Het eigen risico bij een van onze samenwerkende schadehersteller is 0 euro. Bij een willekeurige reparateur zal dit 500 euro zijn.

 

Met de term ‘eigen risico’ wordt onze standaardregeling voor het eigen risico bedoeld. In bijzondere gevallen kan het zijn dat je een ander eigen risico met ons hebt afgesproken. Je vindt dit terug op jouw polis. Deze download je makkelijk via Mijn Promovendum.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail