Mensen rennen naar auto

Moet ik mijn ruitschade laten herstellen bij een bepaalde ruitreparateur?

Het is niet verplicht, maar wel voordeliger om jouw schade te laten herstellen bij een aangesloten bedrijf. Laat je een ruit vervangen bij een aangesloten hersteller, dan betaal je maar 75 euro aan eigen risico. Ook krijg je 7 jaar garantie op jouw ruiten. Als je voor autoruitvervanging naar een willekeurige reparateur gaat, geldt er een eigen risico van 500 euro. Ook blijf je het komende verzekeringsjaar op dezelfde trede van de bonus-malusladder staan. Een sterretje repareren is helemaal gratis, wanneer je naar een met ons samenwerkende schadehersteller gaat. Neem contact op met onze Autoruitschadeservice voor het inplannen van een afspraak bij jou in de buurt: 078 648 13 19. Bekijk nu alle voordelen.

 

Schade aan het dakraam van de auto
De schade aan het dakraam van de auto, wordt niet gezien als ruitschade. Om deze reden heb je alleen recht op een vergoeding bij WA Volledig Casco. Dit betekent dat je bij een schadeclaim ook terugvalt op de bonus-malustrede, en in schadevrije jaren. Het eigen risico bij een van onze samenwerkende schadehersteller is 0 euro. Bij een willekeurige reparateur zal dit 500 euro zijn.

 

Met de term ‘eigen risico’ wordt onze standaardregeling voor het eigen risico bedoeld. In bijzondere gevallen kan het zijn dat je een ander eigen risico met ons hebt afgesproken. Je vindt dit terug op jouw polis. Deze download je makkelijk via Mijn Promovendum.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail