Vrouw heeft pech met auto

Autoschade? Dit moet je doen!

Autoschade is vervelend, maar kan helaas iedereen overkomen. Waar moet je op letten bij autoschade? En hoe helpt Promovendum je weer op weg? Bij Promovendum ben je ervan verzekerd dat jouw schade snel en goed wordt afgehandeld. Wij leggen uit wat we bij autoschade voor je doen.

Autoschade door aanrijding, wat nu?

Botsing auto zijkant icoon

1. Zorg voor een veilige omgeving

Breng bij een ongeval altijd eerst jezelf en jouw medepassagiers in veiligheid. Waarschuw de hulpdiensten wanneer er gewonden zijn.

 

Potlood

2. Schadeformulier invullen

Heb je autoschade door een aanrijding met een andere partij? Vul dan ter plaatse samen het schadeformulier in en vergeet dit niet beide voor akkoord te ondertekenen.

A4 met auto en pen

3. Verzamel informatie

Verzamel voor de schademelding informatie zoals het schadeformulier, kentekens van de betrokken auto's, gegevens van getuigen en foto's van de schade.

 

Schade melden

4. Meld je schade

Meld je schade zo snel mogelijk. Dit kan heel makkelijk via Mijn Promovendum. Of bel met onze schadespecialisten. We gaan direct voor je aan de slag. 

Zoeken icoontje

5. Wij geven advies

Wij maken een eerste inschatting van de schade. Valt jouw schade binnen de verzekering? Dan verwijzen we je naar een schadehersteller bij jou in de buurt.

Vink icoon

6. Jouw auto wordt gerepareerd

De schadehersteller start met de reparatie. Beperkt Casco of Allrisk verzekerd? Dan krijg je, wanneer nodig, een leenauto voor de reparatieperiode. Dit geldt niet voor ruitschade.

Met jouw Promovendum autoverzekering maak je gratis gebruik van onze Schade Alarm Service.

Autoschade repareren: aangesloten herstelbedrijf

Als verzekerde bij Promovendum kan je gratis gebruikmaken van onze Schade Alarm Service. Wij werken hiervoor samen met schadeherstelbedrijven die aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Gereedschap

Jouw voordelen

  • Kan je niet zonder auto? Vaak kan je in overleg met de schadehersteller tijdens de reparatieperiode gratis een vervangende auto krijgen.
  • Wij betalen het bedrag rechtstreeks aan de schadehersteller. Je hoeft niets te doen!
  • Je krijgt 4 jaar garantie op de gerepareerde onderdelen.
  • Daarnaast betaal je minder of zelfs geen eigen risico.

 

Lees hier meer over de voordelen om naar een met ons samenwerkende schadehersteller te gaan. 

Zo meld je autoschade

Autoschade melden

Meld jouw schade eenvoudig online via Mijn Promovendum. Dit kan 24/7. Kom je er online niet uit? Bel 078 648 13 18. We gaan gelijk voor je aan de slag.

Ruitschade melden

Die kan je ook eenvoudig melden via Mijn Promovendum. Het mooie is dat je gelijk wordt doorverwezen naar een aangesloten ruithersteller bij jou in de buurt. Let op: ruitschade is alleen verzekerd met dekking Beperkt Casco en Allrisk. 

Spoedgeval?

Direct hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je na een aanrijding niet verder kunt rijden of omdat je auto moet worden weggesleept. Bel onze Alarmservice: 078 648 13 23 (24/7 bereikbaar).

Wij nemen je het werk uit handen

Schade-expert

Wat doen onze schadebehandelaars?

Bij schade pakken onze schadebehandelaars de zaak verder op. Zij zijn op de hoogte van de voorwaarden van jouw autoverzekering, en kunnen je hierdoor snel op weg helpen. De schadebehandelaars schakelen ook een herstelbedrijf in. In sommige situaties schakelen zij een schade-expert afkomstig van een extern expertisebureau in.

 

 

 

Schadeherstelbedrijf

Wat doet het herstelbedrijf?

Als er schade is, geven wij een aangesloten schadeherstelbedrijf namens jou de opdracht om de schade te herstellen. Het inschakelen van een schadeherstelbedrijf, doen we altijd in overleg met jou. Formeel gezien blijf jij dan ook de opdrachtgever. Het voordeel voor jou is dat wij de betaling regelen voor de kosten die jouw autoverzekering vergoedt.

Vrouw stapt uit auto

Tip: kies ook voor pechhulp

Autopech onderweg? Met onze pechhulp word je snel geholpen. Ook bij pech voor eigen deur! Kies je dekking en bereken in 1 minuut je premie.

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail