autoverzekering

Milieuzone Amsterdam 2020: dieselauto's de klos!

Met de auto Amsterdam in? Let op: er geldt een milieuzone in het centrum van Amsterdam, die in 2020 alleen maar strenger wordt. Benieuwd naar de regels en het gebied? Lees snel verder!

 

Historie milieuzone Amsterdam

Al vanaf 9 oktober 2008 geldt er een milieuzone voor vrachtverkeer in Amsterdam. Deze milieuzone werd in de aflopen jaren steeds uitgebreid:

 

  • Sinds 1 januari 2017 geldt de milieuzone in Amsterdam voor dieselbestelauto’s met bouwjaar van voor 1 januari 2000.
  • Per 1 januari 2018 worden ook alle brommers en scooters van voor 1 januari 2011 in de gehele bebouwde kom van de hoofdstad geweerd.
  • Ook worden per 1 januari dieseltaxi’s (van 2008 en ouder) en dieselautobussen (van 2004 en ouder) in de stad geweerd.
  • Daarnaast worden er geen nieuwe parkeervergunningen meer afgegeven voor dieselauto's die gebouwd zijn voor 1 januari 2005, of benzineauto's van voor 1 juli 1992.

 

Milieuzone Amsterdam 2020

 

Milieuzone Amsterdam in 2020 voor dieselauto's uitgebreid

In 2020 gelden in heel Nederland dezelfde regels voor milieuzones. Vanaf november 2020 zal de gemeente Amsterdam de strenge groene milieuzone voor personenauto’s op diesel invoeren. Dit betekent dat alleen diesels van emissieklasse 4 of hoger binnen de gehele ring A10 mogen rijden (op de ring zelf mag nog wel gereden worden). Kort gezegd: dieselauto’s van 15 jaar of ouder zijn niet toegestaan. Voor brommers en scooters blijven de ‘oude’ milieuzone-regels van toepassing.

 

Milieuzone Amsterdam kaart

De Amsterdamse milieuzone geldt op het moment voor een gebied binnen de ring A10. Amsterdam-Noord en de bedrijventerreinen RAI, De Schinkel, Cruquius, Amstel en Amstel Business Park vallen vooralsnog hierbuiten. Bekijk hier een interactieve milieuzone Amsterdam kaart per voertuig.

 

Ontheffing milieuzone Amsterdam

Een dieselauto met een emissieklasse 3 of lager mag straks de milieuzone dus niet in. Je kunt in een aantal gevallen wel ontheffing krijgen. Bijvoorbeeld voor aangepaste voertuigen voor gehandicapten, oldtimers of kampeerwagens van inwoners van het milieuzone-gebied. Dit kun je met de gemeente regelen. Ook wanneer je een dagontheffing voor Milieuzone Amsterdam 2020 wilt aanvragen.

 

Subsidie schoner vervoer Amsterdam

Woon je in Amsterdam en heb je een oude dieselauto? Dan kan je subsidie krijgen voor de sloop van de auto. En heb je een Stadspas met een groene stip, dan kan je ook nog subsidie krijgen voor de aanschaf van (schoner) vervangend vervoer. Vanaf januari 2020 kunnen de subsidies bij de gemeente worden aangevraagd. Per aanvraag is er tussen de 500 en 2000 euro beschikbaar. 

 

Let op: laat pas jouw auto na goedkeuring van de subsidieaanvraag slopen!

 

Laatste tip: bespaar op jouw autoverzekering!

Promovendum biedt een zeer lage autopremie met gratis ongevallen inzittendenverzekering! Je kunt zelfs 25% lagere autopremie krijgen als je naar ons overstapt (zie voorwaarden). Benieuwd? Bereken direct je premie. Wij regelen de overstap gratis!

 

25% korting op je huidige premie? 

Contact

Chat Bel Mail