Mensen rennen naar auto

Autoslot, autodeur of handrem vastgevroren? Tips om te ontdooien!

Gepubliceerd op 16-11-2023

Heeft je auto last van het winterse weer? Misschien wanneer je op wintersport bent? Bij temperaturen onder het vriespunt is het niet gek dat het een en ander soms bevriest. Maar wat nu als de handrem vastgevroren is? En wat moet je doen als je autoslot of autodeur bevroren is? Met een paar handige tips kan je snel je auto ontdooien!

 

Handrem vastgevroren

Gaat het vriezen? Dan is het verstandig om je handrem niet te gebruiken. Laat je auto liever in de versnelling staan, ook dan rolt hij niet weg. Is de handrem bevroren omdat je hem toch gebruikt hebt? Trek de handrem een paar keer omhoog en laat dan weer los. Soms schiet de vastgevroren handrem los. Wil de handrem echt niet loskomen? Probeer dan de minder milieuvriendelijke oplossing: laat de auto stationair draaien. Dan wordt het onder de auto en dus bij de remblokken warm. Dit helpt ook als de handremkabel bevroren is. In dat geval zit niet de hendel van de handrem vast, maar kan je je auto nog steeds niet verplaatsen. Let op: het opwarmen van de auto kan wel even duren.

 

Autoslot bevroren

Is je slot bevroren? Dan sta je letterlijk in de kou! Gelukkig kan je op verschillende eenvoudige manieren je autoslot ontdooien:

 

  • Gebruik een spuitbus met slotontdooier.
  • Verwarm je sleutel kort met een aansteker.
  • Blaas warme lucht in het slot met een haardroger (als je een stopcontact in de buurt hebt).
  • Houd een warme kruik tegen het bevroren autoslot.

 

Heb je geen hulpmiddelen bij de hand? Dan kan je het slot ontdooien met warme adem of andere lichaamswarmte, zoals je hand of door tegen het slot aan te gaan staan.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Autodeur bevroren

Staat je auto een tijd in de kou geparkeerd? Dan kan vocht in de lucht omgezet worden in ijs en tussen je autodeur gaan zitten. Hierdoor heb je kans dat de autodeur vastgevroren raakt aan de rubbers. Het gevolg? Je autodeur gaat niet open. Let op! Een bevroren autodeur openen moet je voorzichtig doen. Anders kan je de rubbers beschadigen. Hier zijn een paar handige trucjes voor:

 

  • Probeer eerst het portier goed aan te drukken en zo het ijs te breken.
  • Probeer een ander portier te openen en warm de auto van binnenuit op.
  • Verwarm de sponning van de autodeur met een föhn of kruik.

 

We hebben nog 2 belangrijke tips tegen bevroren autodeuren. Controleer regelmatig of je autorubbers niet versleten zijn om dit soort problemen te voorkomen. Je kunt de rubbers ook preventief insmeren met een rubberspray of rubberstick.

 

autoslot autodeur handrem vastgevroren tips om te ontdooien

 

Bevroren autoruiten

Het probleem waar je het meest tegenaan zal lopen in de winter is natuurlijk bevroren autoruiten. Wil je alles weten of de do’s en don’ts om je autoruit te ontdooien? Lees dan dit artikel.

 

Startproblemen met je auto?

Bevroren deuren open gekregen, maar start je auto niet? Schakel pechhulp van Promovendum in! In de meeste gevallen zijn we binnen 30 minuten al bij je. We helpen niet alleen onderweg, maar ook voor eigen deur. Terwijl je binnen wacht met een kopje koffie, zorgen wij ervoor dat je weer op weg kunt. Nog geen klant? Bereken in 1 minuut jouw premie. De overstap regelen wij!

Voordelige pechhulp?

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail