mensen in keuken

Wat kost een beugel voor een kind?

Binnenkort een beugelbekkie in huis? Dat brengt kosten met zich mee. Wat kost een beugel voor een kind? En hoe zit het met de vergoeding van een beugel?

 

Wat zijn de gemiddelde kosten van een beugel voor een kind?

Gemiddeld kost een beugel tussen de 2.000 en 2.500 euro (bron: Nederlandse vereniging van orthodontisten). Vaak zijn de beugelkosten lastig in te schatten. Ieder kind krijgt namelijk een eigen beugelbehandelplan. Hierin geeft de orthodontist aan welke beugel(s) je kind krijgt en hoe lang de behandeling gaat duren.

 

Vergoeding beugel voor een kind

De kosten voor een beugel kunnen dus in de duizenden euro’s lopen! Wat krijg je vergoed, en wat moet je zelf betalen?

 

Meisje met beugel

 

Kosten beugel zonder verzekering

In de basisverzekering zit geen vergoeding voor orthodontie (m.u.v. ernstige aangeboren afwijkingen of groeistoornissen). Heb je geen aanvullende verzekering met vergoeding voor orthodontie? Dan komt veelal 100% voor eigen rekening.

 

Kosten beugel met verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan kunnen de kosten voor orthodontie vergoed worden. Dit geldt ook voor je kinderen. Let wel, veel verzekeraars hanteren een maximale vergoeding. Tip: vraag vooraf altijd een offerte op bij je orthodontist. Dan kun je met de offerte op zak op zoek naar de juiste dekking!

 

Orthodontievergoeding in 2021?

Benieuwd naar onze vergoedingen voor orthodontie? Bekijk onze zorgverzekeringen.

Voordelige zorgverzekering?

Bereken in 1 minuut

Contact

Chat Bel Mail