mensen in keuken

Wat kost een beugel voor een kind?

Binnenkort een beugelbekkie in huis? Dat brengt kosten met zich mee. Wat kost een beugel voor een kind? En hoe zit het met de vergoeding van een beugel?

 

Wat zijn de gemiddelde kosten van een beugel voor een kind?

Gemiddeld kost een beugel tussen de 2.000 en 2.500 euro (bron: Nederlandse vereniging van orthodontisten). Vaak zijn de beugelkosten lastig in te schatten. Ieder kind krijgt namelijk een eigen beugelbehandelplan. Hierin geeft de orthodontist aan welke beugel(s) je kind krijgt en hoe lang de behandeling gaat duren.

 

Vergoeding beugel voor een kind

De kosten voor een beugel kunnen dus in de duizenden euro’s lopen! Wat krijg je vergoed, en wat moet je zelf betalen?

 

Meisje met beugel

 

Kosten beugel zonder verzekering

In de basisverzekering zit geen vergoeding voor orthodontie (m.u.v. ernstige aangeboren afwijkingen of groeistoornissen). Heb je geen aanvullende verzekering met vergoeding voor orthodontie? Dan komt veelal 100% voor eigen rekening.

 

Kosten beugel met verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan kunnen de kosten voor orthodontie vergoed worden. Dit geldt ook voor je kinderen. Let wel, veel verzekeraars hanteren een maximale vergoeding. Tip: vraag vooraf altijd een offerte op bij je orthodontist. Dan kun je met de offerte op zak op zoek naar de juiste dekking!

 

Orthodontievergoeding binnen je zorgverzekering?

Vanaf 2022 kun je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Check hiervoor de VGZ website. Heb je voor 2021 nog een zorgverzekering nodig? Vraag deze hier aan.

Voordelige zorgverzekering?

Check je premie

Contact

Chat Bel Mail