zorgverzekering

Wat is de vergoeding voor fysiotherapie?

De vergoeding voor fysiotherapie en oefentherapie is afhankelijk van de verzekering die je hebt en van welke vorm fysiotherapie je gebruikmaakt. Er is namelijk een verschil tussen reguliere behandelingen en behandelingen met een chronische indicatie.

 

Aanvullende verzekering

In de aanvullende verzekeringen zit een vergoeding voor fysiotherapie. Je kunt zelf naar de fysiotherapeut gaan en krijgt een vergoeding. Bijvoorbeeld wanneer je je blesseert tijdens het hardlopen. Wel is het belangrijk om naar een therapeut te gaan met wie wij afspraken hebben gemaakt. Deze vind je terug in onze Zorgzoeker

 

Bekijk het dekkingsoverzicht gezinszorg en het dekkingsoverzicht studentenzorg voor de vergoeding per aanvullende verzekering. Goed om te weten: manuele fysiotherapie valt hier ook onder.

 

Chronische fysiotherapie

Heb je een chronische indicatie? Dan is er ook een vergoeding vanuit de basisverzekering. We spreken van chronische fysiotherapie wanneer jouw aandoening, ziekte of klacht op de lijst van chronische indicaties staat. Deze lijst is door de overheid vastgesteld. De fysiotherapeut beoordeelt of dit het geval is.

 

Ook bij chronische fysiotherapie zijn de eerste 20 behandelingen voor jouw eigen rekening. Als je een aanvullende verzekering hebt met een vergoeding voor fysiotherapie, kun je die vergoeding daar natuurlijk voor gebruiken. Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor fysio- en oefentherapie vanaf de 21e behandeling.

 

Ook in de volgende situaties heb je recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Bij perifeer vaatlijden in fase 2 Fontaine (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie (looptraining) in maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij urine-incontinentie: maximaal 9 behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie.
  • Bij artrose van heup- of kniegewricht (18 jaar of ouder): maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie in maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD).

 

Eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke eigen bijdrage.

 

Eigen risico

Krijg je de fysiotherapie vanuit jouw aanvullende verzekering vergoed? Dan betaal je geen eigen risico. Voor de behandelingen die je vanuit de basisverzekering vergoed krijgt, betaal je wel eigen risico.

 

Verwijzing nodig

Je hebt een verwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist als het gaat om een chronische indicatie. Is dit niet het geval? Dan is een verwijzing van jouw huisarts niet nodig en kan je gewoon zelf een afspraak maken.

 

Vind een zorgverlener

Het is belangrijk om naar een gecontracteerde fysiotherapeut te gaan. Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige zorgverzekering! Al klant? Dan kan je jouw zorgverzekering jaarlijks per 1 januari aanpassen.

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail