zorgverzekering

Wat krijg ik vergoed als ik kies voor een zorgverlener waar geen contract mee is?

Natuurlijk mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Houd er dan rekening mee dat je een lagere vergoeding ontvangt dan wanneer je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

 

Lagere vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg

Als de zorgverlener niet gecontracteerd is, dan is de vergoeding tot van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Kies je voor een niet-gecontracteerd zelfstandig behandelcentrum of kliniek, dan is de vergoeding tot van het gemiddeld gecontracteerde tarief voor zelfstandige behandelcentra. Je vindt deze tarieven in de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

 

Is er geen tarief bepaald voor de behandeling? Dan vergoeden wij tot van het Wmg-tarief. Het Wmg-tarief wordt bepaald door de overheid vanuit de Wet marktordening gezondheidszorg. Wanneer het gaat om acute zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener waarvoor geen Wmg-tarief is, vergoeden we tot het marktconforme tarief. Dit is het tarief dat in Nederland normaal is voor een behandeling (Besluit zorgverzekering 2.2).

 

Belangrijk: heb je alternatieve zorg nodig? Dan moet de zorgverlener terug te vinden zijn in onze Zorgzoeker, anders krijg je geen vergoeding. In de voorwaarden van de zorgverzekering vind je voor welke zorg er een gecontracteerde zorgverlener moet zijn.

 

Vind een gecontracteerde zorgverlener

Bij ons heb je een grote keuze aan gecontracteerde zorgverleners die je goede zorg verlenen. Een voordeel is dat wij met deze zorgverleners afspraken maken over kwaliteit en patiëntveiligheid. Ook hoef je zelf de rekening niet voor te schieten, want gecontracteerde zorgverleners dienen de rekening direct bij ons in. In de Zorgzoeker vind je heel gemakkelijk en snel zorgverleners bij jou in de buurt.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige zorgverzekering! Zorgpremie 2021 als eerste weten? Meld je aan en ontvang de premie per e-mail.

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail