Wat is een European Health Insurance Card (EHIC)?

Op de achterkant van onze zorgpas (Quality Care Card) staat dat uw zorgpas een EHIC is, oftewel een Europese Gezondheidskaart. De EHIC ontvangt u ieder jaar gratis van ons. Op de EHIC vindt u een hoop nuttige informatie. Bekijk hier welke informatie. De kaart is een jaar geldig en persoonsgebonden. Dit betekent dat u wanneer u met uw gezin op vakantie gaat, voor ieder gezinslid een eigen EHIC-kaart nodig heeft. Ook kinderen onder de 18 jaar. Bekijk hier wanneer u uw zorpas (EHIC) ontvangt.

Vergoeding zorgkosten in het buitenland

Met de EHIC heeft u recht op noodzakelijke medische zorg wanneer u tijdelijk in het buitenland bent, als uw zorgverzekering in Nederland niet is opgeschort of stopgezet. U krijgt de kosten vergoed volgens de regels die gelden voor inwoners van het land zelf. Wanneer u zorg in het buitenland nodig heeft en u toont uw EHIC-kaart aan de zorgverlener, weet deze direct dat de rekening voor de zorgkosten naar ons verstuurd moet worden. U hoeft dus meestal geen kosten voor te schieten. Wij laten u hierna weten of er kosten zijn die u zelf moet betalen.

De European Health Insurance Card (EHIC) is niet geldig wanneer verzekerden naar een andere lidstaat reizen voor een geplande medische behandeling.

Landen waar de EHIC geldig is

De EHIC is geldig in de volgende landen: Australië, België, Cyprus (Griekse deel), Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland.

Gaat u naar Marokko, Tunesië, Turkije, Servië en Montenegro of Bosnië-Herzegovina? Dan heeft u naast uw zorgpas ook een E111 formulier nodig.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Uw zorgverzekering

Voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico gaat u naar Mijn Promovendum.


Log in
Meer informatie?

U kunt de voorwaarden van onze zorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken