Vrouw in auto

Heftige regen voorspeld? Zo voorkom je waterschade!

Gepubliceerd op 04-08-2022

Laatste update: 04-08-2022. Nederland krijgt steeds vaker te maken met extreem weer. Voorspelt het KNMI heftige regen- of onweersbuien? Bij Promovendum ben je goed verzekerd, maar natuurlijk voorkom je schade liever.

6 tips om waterschade te voorkomen

  1. Maak de dakgoot schoon. Een verstopte dakgoot kan bij heftige regenval lekkage veroorzaken.
  2. Koop een regenton om het water op te vangen. Hiermee ontlast je het riool. En het is duurzaam, want met dit water kan je direct de planten water geven.
  3. Controleer ook direct de onderhoudsstaat van het dak.
  4. Ga voor een groene tuin. Een betegelde tuin zorgt namelijk voor een slechte afvoer van regen. Het gevolg: water loopt je huis in (of dat van de buren).
  5. Zorg dat het riool niet verstopt raakt. Let op met het weggooien van vet, en spoel geen schoonmaakdoekjes of keukenpapier door het toilet.
  6. Sluit ramen en deuren voordat je weggaat. En doe zonwering omhoog. Zo kan je nooit verrast worden door een onverwachte regenbui.

Ga je op vakantie? Vraag dan aan buren of ze je huis in de gaten willen houden bij een flinke regenbui.

Alert

Toch water in je huis?

Komt er ondanks alle genomen maatregelen toch water in je huis? Doe dan de volgende drie dingen:

 

  1. Schakel direct de stroom uit!
  2. Zet je meubels op een veilige, droge plek. Verplaats kleine spullen naar boven, en plaats bijvoorbeeld bakstenen onder grote meubels om ze hoger te plaatsen.
  3. Zorg na de regenbui dat alles zo snel mogelijk weer droogt. Dit kan met een waterstofzuiger of pomp. En neem direct contact op met jouw verzekeraar.

 

Ben je verzekerd bij Promovendum? Meld je schade online of bel 078 648 13 18.

waterschade door regen

Zo is waterschade verzekerd

Hiervoor heb je een woonhuisverzekering en inboedelverzekering. Belangrijk is wel: hoe is de waterschade ontstaan? Dit bepaalt of je een vergoeding krijgt. Is er bijvoorbeeld waterschade ontstaan door achterstallig onderhoud, of omdat je ramen of deuren open hebt laten staan? Dan is er geen vergoeding. Blijf dus altijd goed opletten!

Contact

Chat Bel Mail