Woonkamer

Lekkage: wat wordt vergoed?

Gepubliceerd op 30-01-2023

Hevige regenbuien kunnen voor lekkage zorgen. Er kan waterschade ontstaan aan jouw koophuis door dak-, leiding- of gevellekkage. Of aan jouw spullen. Erg vervelend! Kapotte apparatuur of een kromgetrokken vloer zijn geen dingen waar je op zit te wachten. Gelukkig kun je daarvoor een woonhuis- en inboedelverzekering afsluiten. Zelfs de kosten van het opsporen van de lekkage zijn gedekt. Hier lees je alles over de vergoedingen en verzekeringen.

Onder welke verzekering valt lekkage?

huis icoontje

Woonhuisverzekering

Door een heftige regenbui, of een kapotte vaatwasser kan er waterschade of lekkage in je huis ontstaan. Bijvoorbeeld schade aan jouw keuken of badkamer. Deze schade valt onder de woonhuisverzekering.

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Is door de lekkage jouw kliklaminaat beschadigd? Of heb jij waterschade aan jouw apparatuur? Dan zijn jouw spullen gedekt onder de inboedelverzekering. Lees hier wat er allemaal onder jouw inboedelverzekering valt.

Goed om te weten: waterschade door grondwater, overstroming van een primaire waterkering of door eigen schuld (zoals het open laten staan van een raam) is niet verzekerd.

Wat is de vergoeding bij een lekdetectie?

Een lekdetectie is het opsporen van een lekkage. Wanneer je een lekdetectie wilt uitvoeren, moet je hier vooraf contact met ons over opnemen. We vergoeden 100% van de kosten als de schadeoorzaak onder de dekking valt. Valt de schade niet onder jouw dekking? Dan vergoeden we een deel van de kosten voor de lekdetectie.

Wat te doen bij lekkage?

Neem direct contact op met onze schadeafdeling via 078 648 13 18.

verzekering-afsluiten

Regel jouw verzekeringen

Ga voor onze extra voordelige woonhuisverzekering en inboedelverzekering mét ruime dekkingen. Bereken je premie in 1 minuut.

 

Liever iemand spreken? Dat kan! Bel naar 078 648 13 13 en we helpen je met je vragen!

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail