Wintersport 2019: tips en uw verzekeringen

Op wintersport in 2019?

Een geweldig vooruitzicht! Maar u kunt ook pech krijgen. Een ski-ongeluk kan zo € 4000,- kosten. Een reddingsoperatie met een helikopter kost al gauw zo'n € 3000,-. En wordt u naar een dure privékliniek gebracht, vallen de kosten al snel nog hoger uit. Wat zijn de risico's en hoe kunt u hoge kosten voorkomen?

3 risico's tijdens wintersport

1. Autopech in skigebieden

Met de auto op wintersport in 2019? De kou en sneeuw in wintersportgebieden verhogen de kans op autopech: lege accu’s en startproblemen zijn vaak de minste problemen. Dan hebben we het nog niet gehad over gladheid en winterse weersomstandigheden op de weg. Kunt u niet meer verder rijden en moet uw auto met flinke blikschade naar de garage? Dan lopen de kosten al snel boven de duizend euro. En dan heeft u nog niet eens vervangend vervoer! Controleer dus vooraf of u pechhulp met Europa dekking heeft met daarbij de dekking tijdens wintersport.


2. Medische kosten bij ski-ongeluk

Medische kosten in het buitenland zijn vaak hoger dan in Nederland. Breekt u uw been op de piste, dan belandt u in wintersportgebieden vaak in een dure privékliniek. Vanuit uw basisverzekering krijgt u alleen het Nederlandse tarief vergoed. Dit kan soms een rekening van duizenden euro's opleveren (geldt ook voor reddingsacties vanaf de piste). To do: verzeker dit risico via een reisverzekering. Heeft u de juiste aanvullende zorgverzekering? Dan worden spoedeisende medische kosten in het buitenland wel verzekerd. Toch is het belangrijk dat u dit vooraf controleert én of u een wintersportmodule in uw reisverzekering nodig heeft. Vragen? Bel 078 648 13 00 en we kijken met u mee.

3. Diefstal van kostbare spullen

Wintersportmaterialen zijn erg kostbaar. Wat als er iets gestolen wordt of u uw bagage kwijtraakt? Ski's en snowboards worden vaak gestolen in de stalling op de piste. Een flinke schadepost als de ski's van u en uw reispartner(s) worden meegenomen! Daarnaast moeten ook smartphones, camera's en dure jassen het vaak ontgelden.

Tip!

Wanneer u uw ski’s wegzet om even heerlijk te gaan lunchen op de piste, zet de ski's dan niet in paren bij elkaar. Vorm liever aparte paartjes met een ski van u en een ski van uw partner en zet ze niet te dicht bij elkaar. Zo zijn ski's veel minder interessant om te stelen!

Hoe kan ik me goed verzekeren voor wintersport?

Wintersport


  • Diefstal en verlies van spullen
  • Redding en repatriëring vanaf piste
  • Gipsvlucht

Medische kosten buitenland


  • Spoedeisende hulp (100% vergoed)
  • Nederlandse alarmcentrale (24/7)

Autopech buitenland


  • Vervangend vervoer
  • Repatriëring voertuig
  • Eenvoudige reparaties langs de weg

In 1 minuut uw reisverzekering afsluiten?


Bereken uw premie

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.