Tandartsverzekering en vergoedingen 2020

Kosten bij de tandarts

Help, een gaatje of erger: een wortel­kanaal­behandeling! Tandarts­kosten zijn bijna altijd onverwachts. Is die wortel­kanaal­behandeling nodig? Dan bent u al snel een hoop geld kwijt aan consult, verdoving en behandeling. Hoe zit het met de vergoeding van tandarts­kosten voor u én voor uw kinderen?

“Wist u dat een wortel­kanaal­behandeling u al snel € 500,- kost?”

Vergoeding uit basis­verzekering of tandarts­verzekering?

De gebruikelijke tandarts­kosten (o.a. controle, gaatjes, wortel­kanaal­behandelingen en kronen) worden niet vergoed vanuit de basis­verzekering. Dit heeft de overheid zo bepaald. Voor deze kosten heeft u een tandarts­verzekering nodig. In slechts enkele gevallen worden de kosten vergoed vanuit de basis­verzekering, bijvoorbeeld als het gaat om een bijzondere aandoening, het trekken van verstands­kiezen bij de kaakchirurg of een volledige gebitsprothese.


Tandartskosten kind tot 18 jaar

Tot 18 jaar worden de meeste tandarts­kosten wél uit de basis­verzekering vergoed. Bijvoorbeeld: tandarts­controles, tandsteen verwijderen, fluoride­behandelingen, röntgenfoto’s en vullingen. Kinderen tot 18 jaar hebben daarom geen eigen tandarts­verzekering nodig. Zij zijn verzekerd via de basis­verzekering van hun ouders. En het eigen risico? Dat geldt nooit voor kinderen onder de 18 jaar.


Geen eigen risico voor tandartsverzekering

Geldt voor de tandarts het eigen risico (385 euro in 2020)? Het antwoord is nee. Het eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basis­verzekering. Tandarts­kosten worden vrijwel altijd vergoed uit de aanvullende tandarts­verzekering. Dat scheelt weer! Maar heeft u géén tandarts­verzekering? Dan moet u alle tandarts­kosten zelf betalen, zonder tussenkomst van uw zorgverzekeraar.


Tandartstarieven en vergoedingen

Tandartsen werken met vaste tandartstarieven, ook in 2020. U betaalt een vast bedrag voor het consult, de verdovingen en een wortel­kanaal­behandeling. Heeft u pech en moet u behandelingen ondergaan, dan kunt u zo honderden euro’s kwijt zijn. Een goede tandarts­verzekering is daarom belangrijk! Bij Promovendum worden vrijwel alle tandartskosten vergoed, tot het bedrag dat u zelf kiest. Welke kosten er voor u zijn ingediend, vindt u bij 'Uitgekeerde zorgkosten' in Mijn Promovendum.


Voordelen tandarts­verzekering Promovendum

Promovendum biedt een voordelige tandarts­verzekering met veel extra’s! Uw behandelingen bij de tandarts worden vergoed én u kunt ook terecht bij de endodontoloog, paradontoloog en mondhygiënist. Geen zorgen!Tandartsvergoedingen bij Promovendum

Hieronder vindt u de dekking van onze aanvullende tandarts­verzekeringen. Benieuwd naar de dekking van de studenten­zorgverzekering? Klik hier.

Primair Royaal Optimaal
Tandartskosten 100% 100% 100%
Behandeling mondhygiënist 100% 100% 100%
Behandeling endodontoloog 100% 100% 100%
Behandeling parodontoloog 100% 100% 100%
Te declareren bedrag per jaar € 250 € 500 € 850
Vergoeding per jaar * 100% € 0 tot € 250 100% € 0 tot € 500 100% € 0 tot € 500
70% vanaf € 500

“De tandartsverzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering in Nederland!”

Uw zorgverzekering bij Promovendum?Direct berekenen

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.