gezin in bed

Tolbadge 2024 plaatsen op voorruit in 5 stappen!

Gepubliceerd op 15-07-2024

Met de auto op vakantie richting Frankrijk of Italië en een tolbadge aangeschaft? Slim! Geen lange wachttijden bij de tolpoortjes en geen gedoe met muntjes en creditcards. Maar hoe en waar moet je de tolbadge plaatsen? Wij leggen het stapsgewijs uit!

 

Waar tolbadge plaatsen? Op de voorruit!

De tolbadge dient in het midden van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel geplaatst te worden. Dus niet links of rechts in de hoek en uiteraard aan de binnenkant van de auto ;). Alleen als de tolbadge goed bevestigd is, kan het signaal waargenomen worden door de tolpoorten en gaan de slagbomen open.

 

Uitzonderingen plaatsing tolbadge 2024

  • Heb je voorruitverwarming of een ruit met warmtewering? Dan moet je de tolbadge plaatsen in het zwart gestippelde gedeelte rond de achteruitkijkspiegel.
  • Heb je een lange doorlopende voorruit? Dan moet je de tolbadge aan de onderkant van de gestippelde zone plaatsen. Anders kan de antenne van de tolpoort de badge niet detecteren.

 

Auto icoon

Op reis met 20% lagere autopremie?

Hoe kan ik precies een tolbadge plaatsen op mijn auto?

Dat kan gemakkelijk met de meegeleverde tools (houder en tolbadge) via de volgende stappen:

 

  1. Reinig met het doekje de voorruit waar de zelfklevende houder aangebracht moet worden.
  2. Verwijder de beschermfolie van de zelfklevende houder en plak deze op de voorruit.
  3. Druk de houder een paar seconden stevig tegen de ruit zodat deze goed bevestigd wordt.
  4. Schuif vervolgens de tolbadge in de houder. Wanneer de badge goed is aangebracht, hoor je een ‘klik’.
  5. De tolbadge is goed geplaatst en je kunt makkelijk door de poortjes heen!

 

Tip: gooi de zilverkleurige verpakking niet weg. Dit is een beschermhoes die je kunt gebruiken om de tolbadge in te bewaren als je deze niet gebruikt!

 

Tolbadge plaatsen 2023

 

Hoe kan ik een tolbadge plaatsen op mijn motor?

Reis je met een motor? Ook dan kun je een tolbadge gebruiken. Voor de plaatsing wordt aangeraden om de tolbadge zo bij je te dragen dat deze naar de antenne van de tolpoortjes gericht is. Dit kan in het borstzakje van je motorjack, in een speciale armband of aan de binnenzijde van je scherm als je deze hebt. Zo kan het signaal alsnog gedetecteerd worden en kun je snel doorrijden!

 

Tolbadge 2024 opbergen

Gebruik je de tolbadge even niet? Dan raden we aan om deze uit de houder te halen en op te bergen. Hiervoor hoef je alleen de badge in te drukken en uit de houder te trekken. Houd hierbij met je andere hand de houder tegen zodat je deze niet van de voorruit lostrekt. Tip: haal ook de tolbadge uit de auto wanneer je parkeert. Zo voorkom je dat deze gestolen wordt.

 

Naast tijd ook geld besparen?

Kies dan voor de voordelige pechhulp van Promovendum. Niets is zo vervelend dan op vakantie met pech langs de weg staan! Met onze Europadekking word je ook op vakantie razendsnel geholpen. Zo kan je met een gerust hart op vakantie.

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail