Header 6 x feitjes reisverzekering

6 feitjes die je misschien nog niet wist over een reisverzekering

Gepubliceerd op 12-06-2024

De zomer staat voor de deur en veel mensen zijn al druk bezig met het plannen van de perfecte vakantie. Het is iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar heb jij al een reisverzekering afgesloten? Dat kan je namelijk heel wat kopzorgen besparen. Benieuwd waarvoor een reisverzekering allemaal nodig of érg handig is? Wij hebben 6 weetjes over reisverzekeringen verzameld die je misschien nog niet kende.

Medische kosten op vakantie

1. Medische kosten in het buitenland: reisverzekering of zorgverzekering?

Voor medische kosten die je in het buitenland maakt, kun je vaak terecht bij je zorgverzekeraar. Maar wist je dat je zorgverzekering niet altijd alle kosten in het buitenland dekt? Als de kosten hoger uitvallen dan ze in Nederland zouden zijn, wordt dit bijvoorbeeld niet vergoed door je zorgverzekeraar. En in sommige landen, vooral buiten Europa, kunnen de medische kosten flink oplopen. 

 

Met een doorlopende reisverzekering met de module Medische Kosten heb je een aanvullende dekking naast je zorgverzekering. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisopname in de Verenigde Staten, waar de kosten enorm kunnen zijn. Lees hier meer over medische kosten in het buitenland.

Verloren bagage

2. Hulp bij verloren bagage

Stel je voor: je komt aan op je vakantiebestemming en je bagage is kwijt. Wat nu? Vaak wordt verloren bagage uiteindelijk wel gevonden, maar in de tussentijd wil je wel graag je tanden kunnen poetsen en schone kleding aantrekken. Als je een reisverzekering hebt, vergoedt deze vaak (een deel van) de kosten voor noodzakelijke aankopen, zoals kleding en toiletartikelen. Zo kun jij vast van je vakantie gaan genieten, ook als je bagage even zoek is.

Vaak op vakantie

3. Vaak goedkoper dan een kortlopende reisverzekering

Wat is nu uiteindelijk goedkoper: een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering kan voordeliger en praktischer zijn, vooral als je meerdere keren per jaar op reis gaat. Je bent het hele jaar door verzekerd: ook voor weekendjes weg in eigen land en als je last-minute een citytrip met hotelovernachting boekt. Bovendien hoef je niet telkens opnieuw een verzekering af te sluiten. En dat bespaart weer tijd en moeite.

 

Bij een kortlopende reisverzekering betaal je elke keer apart premie, per persoon en per vakantiedag. Dat loopt al gauw op, zeker als je soms wat langer en vaker op vakantie gaat. Bekijk hier welke verschillen er nog meer zijn tussen de kortlopende en langlopende reisverzekering.

Tieners op vakantie

4. Kinderen meeverzekerd?

Dat kan! Kinderen jonger dan 24 jaar zijn vaak meeverzekerd als je een reisverzekering bij ons hebt afgesloten. Daar zitten wel een paar voorwaarden aan vast. Zo moeten ze onder andere bij jou wonen en ook ingeschreven staan of op zichzelf wonen - uitsluitend voor stage of studie. Die dekking geldt als jullie samen op vakantie gaan, maar ook als jouw kind er zelf op uitgaat. Staat er dus een examenreisje op de planning of een vakantie met vrienden naar de zon? Dan hoeft er geen aparte reisverzekering afgesloten te worden.  

Je kunt op ieder moment jouw dekking uitbreiden, gemakkelijk online.

Pech onderweg

5. Hulp bij (auto)pech onderweg!

Ga je met je eigen auto, motor of camper op vakantie? Of je nu een roadtrip naar Zuid-Spanje maakt of naar het vakantiepark op steenworp afstand: je wil zeker zijn dat je op je bestemming aankomt. Je vakantie beginnen met pech langs de weg is natuurlijk geen ideale start. Mocht het nu toch gebeuren, kun je met de module Pechhulp vaak terugvallen op onze pechhulpservice. Dan ben je bijvoorbeeld verzekerd voor eenvoudige reparaties langs de weg. 

 

Is er wat langer nodig voor een reparatie? Dan helpen we je terug naar huis of alsnog naar jouw vakantiebestemming. Heb je pech onderweg? Neem dan direct contact op met onze Alarmcentrale via 078 648 13 23 of Alarmcentrale Buitenland via 0031 78 648 13 23. Je wordt in het Nederlands te woord gestaan en onze hulpdienst is snel ter plaatse.

Vervelende gebeurtenis vakantie

6. Annuleringsverzekering als aanvulling op je reisverzekering?

Wil je helemaal gerust op vakantie? Mocht er tijdens jouw vakantie of weekendje weg onverwachts iets vervelends gebeuren, zoals een sterfgeval in de familie, dan krijg je meestal de reiskosten of een deel daarvan vergoed. Ook als er vóór jouw vakantie iets gebeurt waar je geen invloed op hebt, zoals een onverwachtse ziekenhuisopname, kun je meestal aanspraak maken op je annuleringsverzekering. 


Het is dus slim om ruim voor je vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten als aanvulling op je reisverzekering. Zo kun je jouw vakantie nog afzeggen of eventueel verplaatsen. Wil je zeker weten op welke verzekering je aanspraak moet maken? Bekijk dan de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering of de doorlopende annuleringsverzekering. 

Vakantie busje camper

Reisverzekering uitbreiden? Dat kan!

Je kunt de dekking van jouw reisverzekering heel eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld annulering, pechhulp, wintersport- en werelddekking. Zo sluit jouw reisverzekering altijd aan bij jouw behoeften en ga je met een gerust gevoel op vakantie. Ook in eigen land. En dat aanpassen doe je gemakkelijk online. Fijne vakantie!

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail