Mensen op de bank in woonkamer

Wat is huurdersbelang bij een inboedelverzekering?

Met huurdersbelang bedoelen we de verbeteringen die jij op eigen kosten hebt aangebracht aan je huurwoning of bijgebouw van je huurwoning, of die je van de vorige huurder hebt overgenomen. Bij Promovendum ben je hier standaard voor verzekerd tot maximaal € 15.000. Denk aan onderstaande soorten verbeteringen die gedekt zijn:

 

  • Betimmeringen, parketvloeren, behang-, schilder-, wit- en metselwerk, verwarmings- en airconditioninginstallaties, sanitaire apparaten, keuken met inbouwapparatuur en beveiligingsinstallaties.
  • Schuren, afdaken, overkappingen, screens, zonneschermen, rolluiken, antennes en erfafscheidingen. Alleen hagen, planten en bomen niet.
  • Zonnepanelen die vastzitten aan het dak, de uitbouw of een bijgebouw van de huurwoning. Op je polisblad kan je zien of je dit hebt meeverzekerd. Bekijk eenvoudig je polisblad via Mijn Promovendum.

 

Als je investeringen doet in jouw huurhuis, dan is het belangrijk dat deze zaken ook meeverzekerd zijn. Als je in een huurhuis woont, moet een woonhuisverzekering, ofwel opstalverzekering, worden afgesloten door de eigenaar, woningcorporatie of verhuurder van jouw huurwoning. Heb je grote investeringen gedaan in huis, zoals het plaatsen van een badkamer? Dan kan het zijn dat de waarde van deze aanpassing niet (volledig) gedekt is. Dit lees je bijvoorbeeld in het huurcontract. Met het huurdersbelang verzeker je deze zaken mee op jouw inboedelverzekering. 

Inboedelverzekering icoon Promovendum

Inboedelverzekering afsluiten?

Jouw spullen zijn bij ons goed verzekerd. Tegen diefstal, water- en brandschade, en nog veel meer! Benieuwd?

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze inboedelverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail