Vrouw in auto

Wat is eigenaarsbelang bij een inboedelverzekering?

Met eigenaarsbelang bedoelen we de verbeteringen die jij op eigen kosten hebt aangebracht aan je appartement met VvE, of die je hebt overgenomen van de vorige bewoner. Bij ons ben je hier standaard voor verzekerd tot maximaal € 15.000. Denk aan onderstaande soorten verbeteringen die gedekt zijn:

 

  • Betimmeringen, parketvloeren, behang-, schilder-, wit- en metselwerk, verwarmings- en airconditioninginstallaties, sanitaire apparaten, keuken met inbouwapparatuur en beveiligingsinstallaties. 
  • Schuren, afdaken, overkappingen, screens, zonneschermen, rolluiken, antennes en erfafscheidingen. Hagen, planten en bomen zijn niet verzekerd. 
  • Zonnepanelen die vastzitten aan het dak van het appartement. Op je polisblad kan je zien of je dit hebt meeverzekerd. Bekijk eenvoudig je polisblad via Mijn Promovendum

 

Bij een huis vallen deze zaken onder de opstalverzekering, omdat dit vastzit aan het huis. Maar bij een appartement sluit de Vereniging van Eigenaars (VvE) een opstalverzekering af voor het hele pand. Wil je bijvoorbeeld een luxere keuken of duurdere badkamer in vergelijking met die van andere eigenaren verzekerd hebben? En heb jij of de vorige bewoner deze keuken of badkamer aangeschaft? Dan kan het zijn dat de waarde van deze aanpassing niet (volledig) gedekt is door de VvE. Met het eigenaarsbelang verzeker je deze zaken mee op jouw inboedelverzekering. 

Inboedelverzekering icoon Promovendum

Inboedelverzekering afsluiten?

Jouw spullen zijn bij ons goed verzekerd. Tegen diefstal, water- en brandschade, en nog veel meer! Benieuwd?

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze inboedelverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail