Mensen op de bank in woonkamer

Wanneer is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig?

Veel mensen sluiten een overlijdensrisicoverzekering af wanneer zij een hypotheek nemen. Dit doe je om te voorkomen dat je partner of andere nabestaanden zoals kinderen, financieel in de problemen komen als jij komt te overlijden. Je partner kan dan bijvoorbeeld de hypotheek niet meer betalen door het wegvallen van een inkomen. Heb je een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, dan keert normaal gesproken de verzekeraar een bedrag uit wanneer je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt (verzekerde som). Hiermee wordt de hypotheek verlaagd, of kunnen jouw nabestaanden de hypotheekkosten of andere vaste lasten, blijven betalen.

 

Sta je op het punt om een hypotheek af te sluiten? Klop aan bij Promovendum! Wij vergelijken alle rentes en voorwaarden. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je aan de voor jou voordeligste hypotheek en als je wilt, helpen we je ook aan álle benodigde verzekeringen – van overlijdensrisicoverzekering tot woonhuisverzekering. Plan makkelijk een gratis gesprek of bel 078 648 13 48. We helpen je graag!

 

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail