Mensen op de bank in woonkamer

Kan ik een verbouwing van mijn huis meefinancieren in hypotheek?

Ja, dat kan! Het is mogelijk om de kosten voor een verbouwing mee te financieren in je hypotheek. Zo kun je hiervoor de overwaarde van je huis gebruiken. Bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen voor verbouwing en een bouwdepot aan te vragen op een bestaande hypotheek. Een bouwdepot is een aparte potje waar je de verbouwing uit betaalt. Maar ook zonder overwaarde zijn er mogelijkheden!

 

Zo kan je bij de koop van een nieuwe woning in 2023 een hypotheek krijgen voor maximaal 100% van de woningwaarde. Maar ga je de woning verduurzamen? Dan mag je meer lenen: 106% om precies te zijn. Ook als jij kan aantonen dat de waarde van je huis stijgt door de verbouwing, zijn er vaak mogelijkheden waardoor je de kosten van een verbouwing kan meefinancieren in een hypotheek. Wil jij al je opties weten? Bel gerust 078 648 13 48 of vul je gegevens hieronder in. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail