Groen huis met gras als achtergrond

Duurzaamheids­hypotheek: wat is jouw rentekorting?

Weet je dat je met een groene of duurzaamheids­hypotheek onder bepaalde voorwaarden een 0,25% lagere hypotheek­rente kunt krijgen? Nee, je hebt er geen groene vingers voor nodig. En een groene of duurzaamheids­hypotheek heeft niks met de hoeveelheid gras in je tuin te maken. Benieuwd wat de voorwaarden wél zijn? En hoe je die rentekorting krijgt? Wij leggen het je uit!

 

Wat is een duurzaamheids­hypotheek?

Een duurzaamheids­hypotheek is een hypotheek waarbij je een lagere rente (rentekorting) krijgt wanneer je een duurzame woning hebt of gaat kopen. Hiervoor wordt gekeken naar het energielabel van een huis en de EPC waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Hoe hoog de korting is, verschilt per aanbieder. Er zijn steeds meer nieuwe ‘groene hypotheek­verstrekkers’. Wil je zeker weten dat je de laagste groene rente vindt? Ga voor onafhankelijk advies van Promovendum, dan worden alle rentes vergeleken!

 

Duurzaamheids­hypotheek: rentekorting kan flink oplopen

De rente die je betaalt voor een duurzaamheids­hypotheek is lager dan een reguliere hypotheek­rente. Je kunt al rentekorting krijgen bij een woning met energielabel B en de rentekorting bij een nul op de meter-­woning kan maar liefst oplopen tot 0,25%! Dat kan je op jaarbasis veel geld aan hypotheekrente schelen!

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor duurzaamheids­hypotheek?

Je kunt vaak bij een energielabel B al een duurzaamheids­hypotheek krijgen. Maar heb je dat (nog) niet? Door te starten met het verduurzamen van jouw woning en hiermee het energielabel te verbeteren, kom jij na de verduurzaming alsnog in aanmerking voor rentekorting. Zo kun je bijvoorbeeld een warmtepomp plaatsen in plaats van een cv-ketel. Of je kunt investeren in zonnepanelen. Dit soort investeringen leveren jou aan twee kanten winst op: je krijgt een lagere hypotheekrente én je bespaart op je energierekening! Klop voor duurzaam hypotheekadvies bij Promovendum aan. Wij weten precies bij welke groene hypotheek­verstrekkers dit mogelijk is.

 

Voldoe makkelijk aan voorwaarden met nieuwbouw

Koop je nieuwbouw? Vanaf 2012 zijn nagenoeg alle woningen die gebouwd zijn in Nederland van een energielabel A voorzien. Je komt dus direct in aanmerking voor een duurzaamheids­hypotheek bij aanschaf van een nieuwbouwwoning!

 

Interessant? Contact onze hypotheek­experts!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een duurzaamheids­hypotheek? Neem contact op met Promovendum! Wij hebben alle ‘groene hypotheekverstrekkers’ in beeld en dus ook alle mogelijke rentekortingen. Laat hieronder je gegevens achter of bel ons: 078 648 13 48.

Promovendum hypotheken

  • Laagste rentes in de markt
  • Alle aanbieders vergeleken
  • Gratis gesprek wanneer jij wilt

 

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail