mensen in keuken

Ziek tijdens vakantie: 5 vragen en antwoorden

Gepubliceerd op 27-03-2015
1772 keer gelezen

Bij de meeste mensen zijn de eerste voorbereidingen voor de zomervakantie 2015 al in volle gang: zowel de voorpret als de praktische zaken. Over ziek worden tijdens de vakantie krijgen wij veel vragen. Wij geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen.

1. Ben ik zonder reisverzekering verzekerd voor zorg op vakantie?

Ja, ook zonder reisverzekering biedt je zorgverzekering hulp op vakantie. Je reisverzekering kan hierop echter een belangrijke aanvulling zijn. Enkele aandachtspunten:

 

  • Je reisverzekering dekt de kosten om bij een ambulance te komen, bijvoorbeeld na een ongeval op een skipiste of in een moeilijk begaanbaar wandelgebied.
  • De kosten van een ambulancerit, arts of ziekenhuis worden gedekt door je basiszorgverzekering voor maximaal 100% van het tarief dat Promovendum in Nederland zou betalen. Je kunt zich aanvullend verzekeren voor kosten die in het buitenland hoger uitvallen. Al onze aanvullende zorgverzekeringen bieden hiervoor dekking.
  • De kosten van een ‘gipsvlucht’ of ander medisch noodzakelijk vervoer naar huis, vallen onder je reisverzekering.

 

2. Welke acties moet ik ondernemen als ik ziek word in het buitenland?

In dat geval is het verstandig om te bellen met ons alarmnummer 0031 78 648 13 20. Dit nummer staat ook op je zorgpas. Onze medewerkers staan je graag te woord, 24 uur per dag. Bel je als gevolg van een ongeval, neem dan ook contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Tip: bewaar altijd alle rekeningen en bonnen van artsen. Hiermee kun je eventueel vooruitbetaalde bedragen thuis weer declareren.

 

3. Wat moet ik doen als ik acuut hulp nodig heb?

Bel dan het alarmnummer 0031 78 648 13 20. Onze medewerkers helpen je snel en vakkundig.

 

ziek vakantie vragen antwoorden

 

4. Hoe declareer ik medische kosten in het buitenland?

Je declareert de kosten van een medische behandeling in het buitenland op je zorgverzekering, door je rekening en declaratieformulier per post naar ons op te sturen. Wordt de rekening (deels) niet vergoed? Dan kunnen de kosten vergoed worden via je reisverzekering, mits je de dekking ‘geneeskundige’ of ‘medische’ kosten hebt meeverzekerd.

 

5. Worden al mijn medische kosten op vakantie vergoed?

De dekking van je zorgverzekering is overal gelijk. Ofwel: wat je in Nederland vergoed krijgt, krijg je ook in het buitenland vergoed. Het gaat hierbij wel om medisch noodzakelijke zorg, die niet uitgesteld kan worden tot je terugkeer in Nederland. Let er tevens op dat de arts in het buitenland erkend is. Heb je een reisverzekering met de aanvullende dekking 'medische’ of ‘geneeskundige’ kosten buitenland? Dan zijn kosten die niet onder de dekking van je zorgverzekering vallen, ook verzekerd.

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail