Wintersportgebied

Winter 2015: 1+5 winter apps waar je blij van wordt!

Gepubliceerd op 16-02-2015
2069 keer gelezen

Heb je je smartphone bij de hand? Wij hebben namelijk dé apps voor winter 2015 uit de sneeuw opgedoken en opgepoetst. Klaar voor gebruik! Van deze 6 winter apps word je blij in de kou, op de piste, bij het opstaan en in het drukke verkeer. Welke ga je downloaden?

Winter 2015 apps

 

1. Ruitenradar app

Vroeg in de ochtend je auto krabben? Zo vervelend! Die paar minuten extra inspanning kunnen ervoor zorgen dat je net te laat op je werk komt. Gelukkig is er de Ruitenradar app. Je krijgt via deze app een waarschuwing als je je ruiten moet krabben. Vooraf vul je je gewenste vertrektijd in en wanneer je een “let-op-je-moet krabben-melding” wilt ontvangen (ochtend/avond). Zo weet je precies waar je aan toe bent (lees: nooit meer achter de oren krabben). Ook handig: in de Ruitenradar app vind je tips om ruitschade te voorkomen.

 

2. Sneeuwhoogte app

Ga je skiën of snowboarden in winter 2015? Dan is het toch fijn om te weten of er genoeg sneeuw ligt in “je wintersportgebied”. Download daarom de Sneeuwhoogte app. Deze app informeert je per wintersportbestemming uitgebreid over de sneeuwhoogte, sneeuwkwaliteit, piste- en liftgegevens en het weer. Valt er verse sneeuw? Dan ontvang je een push-notificatie via je smartphone. Superhandig!

 

winter apps 2015

 

3. Ski Tracks app

Weet je hoeveel kilometer je aflegt op de pistes en hoe snel je naar beneden gaat? Niet zonder de Ski Tracks app! In deze app wordt in prachtige grafieken weergegeven wat je prestaties zijn (aantal afgelegde kilometers, snelheid et cetera). Bijkomend voordeel: je batterijen gaan niet snel leeg, want alles wordt op de achtergrond bijgehouden. En mobiel internet? Dat heb je ook niet nodig. Alle kaarten kunnen later via Wifi worden ingeladen. Downloaden? Doen! Klik hier.

 

4. Ekkel schaatskaart app

Zal er in winter 2015 eindelijk een Elfstedentocht plaatsvinden? We hopen het van harte! Uiteraard willen we zelf ook schaatsen op natuurijs. Maar wel veilig! In de Ekkel Schaatskaart app staat op een mooie landkaart aangegeven waar het ijs in Nederland stevig genoeg is, zodat er geschaatst kan worden. Kies het mooiste plekje uit met de beste ijscondities. Dat wordt genieten en zeker met een warme chocomel erbij!

 

5. Sleep cycle

Snoozen, nog een keer snoozen! In de winter is opstaan extra lastig. Zeker wanneer je nog in diepe slaap bent. De Sleep Cycle app registreert je bewegingen en maakt je wakker wanneer je licht slaapt. Het wekkergeluid is perfect! Het klinkt niet als een zeurderig “opstaan, opstaan, nú opstaan!”, maar als: “Goedemorgen, het is weer een nieuwe dag. Sta je zo op?”. Dat is fijn wakker worden. Aanrader!

 

6. Waze app

Hekel aan files? In winter 2015 ben je sneller op je bestemming dan ooit! Tenminste wanneer je  de Waze app gebruikt. Deze app is gebaseerd op een community van weggebruikers. Iedereen heeft hetzelfde doel: de anderen in het verkeer te slim af zijn. Via de app worden de files, wegafzettingen, flitsers en andere ‘obstakels’ in kaart gebracht. Zo kies je altijd de snelste route! Tip: maak gebruik van de navigatiefunctie en stel je voorkeursroutes in (bijvoorbeeld van huis naar werk). Zo zie je precies het aantal gereden kilometers, de reistijd, en aankomsttijd! Download de Waze app hier.

 

Met bovenstaande winter apps wordt je winter 2015 nog beter! Geniet ervan en voor je het weet is het lente!

 

Promovendum biedt voordelige gezinsverzekeringen. Speciaal voor hoger opgeleiden. Meer weten? Klik hier

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail